Relatievraag: Verpest ik onze vriendschap door een relatie?

Vraag aan info@manOman.nl: Al bijna een jaar heb ik serieuze gevoelens voor iemand. We zien elkaar regelmatig vriendschappelijk omdat we in dezelfde vriendengroep zitten. Haar zussen zitten in dezelfde groep en ook onze ouders kennen elkaar goed. Ik zou eigenlijk meer met dit meisje willen. Maar wat als de relatie niet werkt en het gaat uit? Ik wil niet dat de vriendschap die ik nu met haar, of met onze vriendengroep heb, verpest wordt.
Murat

Relatieadvies

Beste Murat,

Dat je hier zo zorgvuldig mee omgaat, geeft aan dat je werkelijk serieus bent en op zoek bent naar een oplossing die voor iedereen werkt. Dat is, waar het gaat om liefde en relaties, soms nog een hele uitdaging. Je zegt dat haar zussen ook in het groepje zitten en dat jullie ouders elkaar goed kennen. Ik heb twee adviezen voor je. Wanneer je denkt dat jouw gevoelens voor haar niet wederzijds zijn, dan kun je beter niets zeggen. Bescherm jezelf dan tegen geroddel en gedoe. Je zult genoegen moeten nemen met jullie vriendschap, wachten tot je gevoelens slijten en je opnieuw iemand leuk kunt gaan vinden. Wanneer je met iemand over je gevoel wilt praten, kies dan een vriend die je kunt vertrouwen.

Heb je het idee dat ze jou ook wel ziet zitten maar misschien wel dezelfde twijfels heeft als jij, dan heb ik een ander advies. Ga, één op één, eens met haar praten. Leg uit hoe het voor jou is, vraag haar om respectvol om te gaan met jouw gevoelens – een goede vriendin, zal dat zeker doen – en vertel haar dat het lastig ligt met al die vrienden om jullie heen. Tip: Als het maar even kan, doe het dan echt persoonlijk. Per mail of sms komen dingen soms heel anders over. Bovendien heb je dan helemaal geen controle hoe ze werkelijk reageert en of ze wel alleen is! Voor je het weet kijken er vriendinnen mee. Dat zou ten koste gaan van haar eerlijkheid tegenover jou. Houd het dus persoonlijk. Ga haar niet direct versieren, maar laat het bij het gesprek. Bedenk wel dat je te maken hebt met een vrouw! De kans is groot dat zij toch het een en ander gaat bespreken met haar zussen. Daarom moet je dit ook alleen doen wanneer je denkt dat zij ook verliefd op jou is. Op dit punt is er eigenlijk dus nog niet zoveel gebeurd, behalve dat ze jouw gevoelens kent. Dat risico zul je moeten nemen. Het is nu aan haar. Wanneer ze je afwijst, heb je alleen een persoonlijk en eerlijk gesprek gehad. Dat moet kunnen, toch? Wanneer ze ook verliefd is op jou en jullie beginnen een relatie, dan is de kans groot dat inmiddels haar zussen het weten en je ook hun goedkeuring hebt. Blijf wel jullie vrienden ontmoeten en doe in hun gezelschap samen niet te klef. Vrienden zijn en blijven belangrijk. Mocht het dan toch mislopen met de relatie, dan heb je een risico genomen maar ook nog vrienden over. Succes! 

Lees ook:
Wat als je verliefd bent op een goede vriend?
Ik heb een oogje op iemand. Is hij mijn type?

Zelf een relatievraag stellen?

Dat kan! Voor slechts € 19,95 krijg je een persoonlijk relatieadvies in de mail. Mail voor een online coachingsadvies je relatievraag o.v.v. manOman relatievraag + onderwerp, naar info@manoman.nl, met je leeftijd, geslacht en zo veel mogelijk relevante informatie, dan vertellen we je de betalingsprocedure.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *