Volgens haar: de man en zijn hobby

Mannen hebben van die hobby’s die vrouwen absoluut niet begrijpen. Dat is ook precies de bedoeling. Want zouden wij zijn vrijetijdsbesteding begrijpen dan willen we meedoen. En erger dan dat kan je niet overkomen, als man.

Vissen
Het is een schrikbeeld. Truus die  met de thermoskan in de aanslag om 5 uur opstaat om met Henk te gaan vissen. Of Herma die in het clubshirt gehuld gaat meejuichen in het stadion. Helemaal het toppunt zijn van die stellen die, in streep gehuld, samen aan het roer van de zeilboot staan. Voor een romantisch uitstapje, zo voor een keer, à la. Dat is geen hobby delen, dat is een paringsritueel. Hij doet moeilijke dingen, zij hemelt dat op. Ieder zijn lol. Maar daar is het de fanatieke wij-doen-alles-samen-vrouw natuurlijk niet om te doen. Zij wil ook aan dat roer. Alleen al omdat hij het vast heeft.

Nieuwe hobby
Maar het wordt pas echt sneu wanneer de man vindt dat zijn vrouw zijn hobby ís. Heeft u het ook gelezen? Dat van die chirurg die zijn doorsnee Dolly (ja, ik denk neem de naam van een schaapje- zo heet ze natuurlijk niet echt) eigenhandig heeft verbouwd tot zijn droomvrouw. Van cup A ging het naar F, het gezicht werd onder handen genomen, er is voor duizenden euro’s vet weggezogen. Een beetje hobby mag wat kosten. Deze Dolly is er niet kloonwaardiger op geworden. En waarom een chirurg een paringsritueel wil uitvoeren met als resultaat een lopend hoopje plastic snap ik ook niet zo goed. Maar daar begon ik dit stukje al mee. Dolly snapt het wel en dat is bijzonder opvallend. “Als je man plastisch chirurg is, dan is de scalpel je vriend.” Een uitspraak die door mijn hobbyloze vrouwenziel snijdt als koud chirurgisch staal.

Dan ga ik nog liever  met mijn lief, gekleed in een identieke streepoutfit,  nordic walken over de hei. De thermoskan in de aanslag. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *