Voor alle tieners: gezond bezig!

Heb jij kinderen tussen de 12 en 18 jaar? Dan weet jij ook dat er van alles gebeurt in het lichaam van jongeren. Ze ondergaan een groeispurt, de hormoonhuishouding verandert en hun voedingspatroon wisselt ook met enige regelmaat. Vind je het gek dat je zo vaak ruzie met ze hebt? Hoe kun je hun gedrag nou toch redelijk in goede banen leiden? Met de juiste vitamine- en mineralenpreparaten.

Advertorial

Davitamon voor tieners

Tieners in de leeftijd van 12 tot 18 jaar krijgen te maken met groeispurten, van soms wel 12 centimeter per jaar. Groeien vraagt veel van een tiener en hierdoor kunnen ze af en toe moe zijn. Als het lichaam zo snel groeit, dan kan het af en toe extra ondersteuning gebruiken met essentiële vitaminen en mineralen. Zo hebben tieners meer behoefte aan ijzer doordat ze zo snel groeien en meisjes extra omdat ze gaan menstrueren. Naast de lichamelijke groei, ontwikkelt het brein zich ook snel. Het brein zegt ‘nee’, maar doet ‘ja’. Waarom nemen jongeren af en toe meer risico, terwijl ze echt wel beter weten? Waarom rijden ze scooter zonder helm? Waarom drinken ze soms zoveel? De hersengebieden die het gedrag in toom moeten houden, zijn nog niet volledig ontwikkeld.

Jongeren hebben meer energie (nodig)

Als tieners 15 of 16 jaar zijn, dan is de pubertijd in principe afgerond. Maar de hersenen groeien nog zo’n tien jaar door voordat ze volledig volwassen zijn. Door de enorme ontwikkelingen die tieners doormaken, hebben ze meer energie nodig. Een meisje tussen de 2200-2500 calorieën en een jongen zo’n 2900 tot 3300. Die energie halen ze dan soms uit ongezonde snacks, zo wordt chocola niet meer per stukje gegeten maar per reep en stapelen de flessen cola zich op. Waarom? Omdat ze tieners zijn en hun puberbrein nog niet volledig ontwikkeld is om ‘nee’ te zeggen tegen deze heerlijkheden.

Davitamon Multi Boost 12+

Bij dit alles kan jouw tiener wel wat extra ondersteuning met multivitamines gebruiken. Daarom heeft Davitamon speciaal voor tieners Davitamon Multi Boost 12+ ontwikkeld: een uitgebalanceerde combinatie van alle belangrijke vitamines en mineralen die jouw kind kan gebruiken ter aanvulling op de voeding. Davitamon Multi Boost 12+ is verkrijgbaar als kauwtablet in de lekkere smaken pepermunt en aardbei.

Kijk op www.davitamon.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *