Weekendje Londen: pubs en voetbal

Voor een weekendje met de mannen onder elkaar is Londen natuurlijk een topbestemming. Binnen een uur kun je al – vanaf Schiphol – in je hotel in Londen zitten. En de pubs zijn vaak net iets gezelliger dan onze eigen bruine kroegen. Voor de muziekliefhebber is Londen helemaal een topstad: de meest originele muzikanten van pakweg de laatste vijftig jaar komen uit Londen. Iedere dag zijn er concerten van bekende bands te bezoeken voor onwaarschijnlijk lage prijzen.

Pubs en Pub Food

Het is moeilijk om te bepalen welke pub de oudste is van Londen. Vele werden verwoest tijdens de Great Fire of London. Ye Olde Cheshire Cheese in Fleet Street bevindt zich in het gebouw van een oud klooster en de kelder dateert uit de 13e eeuw. De nabijgelegen Princess Louise en City of York stammen vrijwel uit dezelfde tijd. Beroemd is ook The Spaniard’s Inn in Hampstead, waar Dick Turpin schijnt te zijn geboren en waar John Keats en Charles Dickens zich een stuk in hun kraag zopen. Voor wijnliefhebbers zijn er ruim 30 Davys wijnbars in de stad. Pubs staan bekend om het goedkope en vaak zeer behoorlijke Pub Food. Dat is maar goed ook, want met een lege maag lig je in zo’n pub al snel onder de tafel.

Bezoek een voetbalwedstrijd

Ga naar een wedstrijd van een van de vijftien professionele voetbalclubs die de stad rijk is. Engeland is immers het land waar het voetbal is uitgevonden. In dit seizoen spelen zes Londense clubs in de Premier League: Arsenal, Chelsea, Fulham, Queens Park Rangers, Tottenham Hotspur en West Ham United. Tickets voor wedstrijden van deze clubs moet je vaak maanden van tevoren reserveren (veel hotels kunnen je hierbij helpen). Bij de kleinere clubs kan je vrijwel altijd gewoon aan de poort een kaartje kopen. Zo kun je gedurende het seizoen iedere zaterdag een topwedstrijd bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *