11 dingen die je gelukkiger maken

Geluk zit in de kleine dingen. Geld speelt daarbij nagenoeg geen rol van betekenis, hoewel het natuurlijk handig is, wanneer je het hebt. Psychologen hebben onderzocht wat een mens nou echt gelukkig maakt, en de onderstaande lijst van 11 tips zijn dan ook bedoeld om jouw leven een beetje vrolijker te maken. Het goede nieuws is: daar kun je zelf heel veel aan doen!

1) Ontwikkel een gevoel van dankbaarheid: focussen op dankbaarheid voor de schoonheid van het leven in plaats van op de dingen die ons stress en problemen bezorgen, maakt je meer ontspannen.
2) Vind een plek waar je in de ‘FLOW’ bent: als je zingt, leest, schrijft, in de natuur wandelt, schildert. En doe dat dan ook.
3) Lach meer: gewoon even denken aan een gelukkig, of grappig moment en de fysieke beweging van het lachen zorgt ervoor dat je je ook echt gelukkiger voelt.
4) Omarm je fouten: we zijn niet perfect, en alles wat we doen zorgt ervoor dat we leren en groeien. Doe je het toch de volgende keer gewoon beter?
5) Wees optimistisch: always look on the bright side of life.
6) Omring je met mensen die jou steunen: spreek af met je vrienden, ontwijk de mensen die je naar beneden halen.
7) Leer “Nee” te zeggen tegen dingen die niet goed voor je zijn, inclusief mensen, ideeën en gedragingen. Dat geeft alleen maar stress.
8) Trek de stekker eruit (van je mobiele telefoon) en ga de natuur in.
9) Wees vergevingsgezind, ook naar jezelf. Het was misschien niet oke, maar je besluit om de pijn erover niet langer te willen dragen.
10) Probeer nieuwe dingen: je groeit ervan.
11) Kijk elke dag in de spiegel en zeg tegen jezelf: ‘Ik houd van jou!” Don’t be so hard on yourself. Je moet het in ieder geval je hele leven met jezelf doen, dus houd nou maar gewoon van wie je bent.

Namasté

Lees het hele artikel, in het Engels op themindunleashed.org.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *