3 november: Werelddag van de man

Vandaag is het ‘Werelddag van de man’. Heren, mijn welgemeende felicitatie. Ik heb alleen wel een beetje moeten zoeken wat dat was, zo’n dag waarin jullie over de hele wereld in het zonnetje worden gezet. Later bleek het ook niets met de zon of andere feestelijkheden te maken te hebben. Voor wie denkt dat hij, gelijk een  kind op 5 december vol spanning de avond af kan wachten in de hoop op een lekker pakje kan het vergeten. Werelddag van de man heeft alles te maken met jullie gezondheid en hoe dat zo te houden. En laat ik het beestje dan maar bij naam noemen, het gaat over de prostaat. De dag van het blauwe lintje zeg maar. De associatie met nadruppelen en andere mannenellende maakt zo’n dag, ook voor ons vrouwen, toch meteen een stuk minder spannend.  

Dag van het niet roken
Het is vandaag ook de dag van de 24-uur niet roken actie. Wat we ons daarbij voor moeten stellen kan iedereen wel raden. Uit die peuk! Al zal het deze dag wel net zo vergaan als de filevrije dag. Daar hoef ik toch niets meer over te zeggen, neem ik aan? Wat hebben we 8 oktober gelachen met zijn allen op de A2 tijdens de filemeldingen. Maar vandaag zal het lachen u vergaan. Een dag lang extra aandacht voor de kwetsbare kant van het mannelijk gestel. En dan mag je nog niet roken ook. Dames, wat blijft er met zo’n dag nu nog over voor onze helden? 

Oproep aan alle vrouwen
Ik doe vandaag dan ook een appèl aan alle vrouwen. Laten we onze mannen geven waar ze zelf het eerst aan denken bij ‘Werelddag van de man’. Maak het huis en uw humeur een beetje aan kant, trek iets leuks aan en, belangrijk, als hij op enig moment wil roken: sta het toe!  Heren: bij deze heb ik mijn best gedaan. Nu maar hopen dat mijn korte betoog meer effect heeft dan het betoog over files op die andere feestelijke dag. Voor je het weet zit je, als man, toch weer als vanouds opgezadeld met een sigaar uit eigen doos. 

3 gedachten over “3 november: Werelddag van de man”

  1. Leuke blogs altijd van jou, Ellen! Waarom staat er bij jouw blog eigenlijk geen foto van jezelf? Dan heb ik ook eens een beeld bij de schrijfster šŸ™‚ ga zo door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *