Man vs vrouw: Aaaarghhh!!! Ergernissen

Zij heeft een gat in haar hand, hij háát winkelen. Zij moet alles vertellen terwijl hij niet kan luisteren. Maar is dat nu wel zo? Elke week zetten we hem tegenover haar. Deze week: de grootste ergernissen over de andere sekse.

VOLGENS HAAR
Ik had eindelijk een leuke relatie en kreeg een mooie dochter. En toen wist ik het. Het grootste geluk en het diepste verdriet in een vrouwenleven komt van het testosteron van de man. Later leerde ik me minder afhankelijk op te stellen. Maar tot de tijd van zeg… vorige week, had ik erg te lijden onder ‘wat de man mij wel niet aandeed’. Voor u een fonds voor me gaat oprichten. Dat van vorige week is overdreven. Maar dat het lang duurde is een feit.

S-woord
Het begon toen ik een onschuldige pre-puber was. Nieuwsgierig naar de liefde en dromend over prinsen. En vast omdat ik over prinsen droomde kwam er een kwade dag. Voor straf. Ik volgde een gesprek tussen volwassenen. Over het s-woord. Hij bleek regelmatig naast de pot te pissen en vertelde iets over een trap waarop het s-woord recentelijk in praktijk was gebracht. Waarop kennis twee, een vrouw, dat was het ergste, gelaten zei: ‘Tja, mannen zijn jagers.’ En zo zette het zich vast. Geen prinsen maar jagers en iets met een trap. Gif in mijn puberbrein. ‘Vroeg of laat word je verraden voor seks. En zij vond het goed’.

Mannen met hersens
Maar sinds vorige week dus ben ik ge-anti-detoxed. Ik weet weer dat mannen ook hersens hebben. Sindsdien vermijd ik de exemplaren die hun hormoonhuishouding te vaak voor hun herseninhoud laten gaan. Ik kan het iedereen aanbevelen. Het is namelijk heel simpel. De hormonen stammen nog uit de oertijd, maar hersencapaciteit is mee geëvalueerd. Als ik dan toch mag kiezen, doet u mij dan maar een moderne man. Zo een die verder kijkt dan de trap hoog is. Dan heb ik eigenlijk niets meer te klagen en hoor je mij niet zeuren over sokken naast de wasmand, dopjes van de tube of een afwas die ik vaker doe dan hij. Het schijnt wel zo te zijn dat vrouwen, wanneer ze ovuleren, dan toch onbewust weer gaan voor die oerman. Dat komt omdat we mooie dochters willen. Of mooie zonen. Ook goed. Zolang het maar moderne mannen worden.

VOLGENS HEM
Nu kan ik heel flauw beginnen dat ik geen ergenissen over vrouwen heb omdat ik die niet mag zeggen van mijn vrouw, maar zo erg is het natuurlijk niet. Wel erger ik me altijd aan die valse bescheidenheid van vrouwen als het hun uiterlijk betreft. Vrouwen weten donders goed wanneer ze er goed uit zien en wanneer niet. Als mijn lief mij verleidt met een stukje kledij dat weinig te raden over laat, doet ze wel verbaasd als ik zeg dat ze er prachtig uit ziet, maar ze zou zwaar beledigd zijn als ik haar zonder een opmerking over de feestelijke kledij terzijde zou schuiven omdat ze het beeld van de televisie blokkeert.

Onverschillig
‘Ach welnee, dat zeg je maar omdat je me lief vindt’, is het meest gehoorde antwoord op een compliment dat een man zijn vrouw maakt. En dat terwijl ze toch twee uur lang besteed heeft aan allerlei dingetjes om tot het resultaat te komen dat die opmerking tot gevolg had. Niet alleen vraag je je dan af waarom ze al die moeite gedaan heeft, ook voel je je als man nog bijna een sukkel omdat je vrouw je zojuist verteld heeft dat je iets aan je ogen mankeert en blijkbaar geen smaak hebt. Nu denkt een man niet al te ingewikkeld, dus prent je jezelf in géén opmerkingen meer te maken over de verleidelijkheid van je eigen vrouw. Maar eerstvolgende keer dat ze weer ver boven het maaiveld der gemiddelden uitsteekt, trap je er toch weer in.

Gevecht
In de ogen van de vrouw is het aantrekkelijk blijven voor hun eigen man een gevecht tegen de rest van de wereld. De vrouwelijke helft dan. Want een blik van haar man naar welke andere vrouw dan ook, wordt genoteerd als een daling op de eigen ladder der aantrekkelijkheid. Mannen hebben daar wat minder last van. Als mijn lief een aantrekkelijke man op tv ziet en dat wereldkundig maakt, steekt mij dat uiteraard wel even, maar nooit langer dan een seconde of tien. Ze zit tenslotte wel naast mij, en niet naast die opgeblazen zak van de tv. Dames, doe mij en vele andere mannen een lol. Als je man zegt dat je aantrekkelijk bent of misschien zelfs onweerstaanbaar, zeg gewoon ‘dank je, wat lief.’ Hij meent het echt wel. En voor de vrouwen met ijdele mannen, slik even en zeg er nog ‘jij ook’ achteraan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *