Bekeuring

Heb jij ook zo de p….in als je een bekeuring krijgt? Wie niet, zal je zeggen. Voor jouw gevoel is het toch altijd onterecht. Je reed maar enkele kilometers te hard. Je parkeerde op een plek waar je niemand in de weg stond, maar je vergat het verbodsbord maar even. Je reed toevallig met je fiets aan de linker kant van de weg. Of, zoals ik, je fietste een stukje de binnenstad in, waar het voetgangersgebied al was begonnen.

Argumenten
Ja, en dan ga je in discussie met die “vriendelijke” agent, die jou nu net eruit pikte. Terwijl er hordes andere fietsers daar heen en weer rijden, begint jouw agent rustig een bon uit te schrijven, dus dankzij jouw ellende hebben de anderen geluk. Dat voelt dan wel als een extra straf: waarom juist jij? Maar ja, tenslotte moet er een quotum gehaald worden…..

Wensen
Wat zou het heerlijk zijn als de wetgever eens wat meer naar de (ongehoorzame) burgers zou luisteren. Waarom niet op stukken weg, waar iedereen te hard rijdt, de snelheidslimiet wat verhoogd? Waarom het fietspad links van de weg niet een beetje verbreed met een streep in het midden, zodat de hordes scholieren die de verkeerde kant op fietsen, geen gevaar opleveren voor anderen, die hen tegemoet komen? Waarom op de drukke dagen voor Kerst niet wat soepeler omgaan met zwaarbeladen fietsers in de binnenstad?

Ach, deze vrome wensen zullen wel altijd wensen blijven, ook in het nieuwe jaar. Toch maar beter opletten want er zijn leukere dingen om je geld aan uit te geven (zie manOman).
Ik wens jullie een gehoorzaam en daardoor goedkoop 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *