Borstimplantaten

In Nederland lopen zo’n 300.000 vrouwen rond met borsten die ze niet van moeder natuur gekregen hebben. Wanneer we dat aantal verdelen over het aantal Nederlandse vrouwen tussen de 25 en 45 jaar (2.371.000), wil dit zeggen dat 1 op de 79 vrouwen haar borsten heeft laten vergroten. Het overgrote deel van de vrouwen die voor borstimplantaten kiezen doen dit om grotere borsten te krijgen. Een klein deel van de vrouwen kiest voor borstimplantaten na verwijdering van een of van beide borsten.

Geen garantie
Siliconen borstimplantaten worden al bijna vijftig jaar gebruikt. Het ideaal van grote, doch stevige borsten is minder recent. In de jaren 60 en 70 beheersten kleine, meisjesachtige borsten het modebeeld. Door onze manier van eten, veel meer vetten en hormonen, is de gemiddelde borstomvang ook toegenomen. Toch hebben veel vrouwen een cosmetische ingreep op hun verlanglijstje staan. Borstimplantaten geven geen garantie op geluk. Vrouwen die denken dat twee zakjes siliconen of zoutwateroplossing hun gelukkig zal maken komen bedrogen uit. Soms komen nieuwe borsten het zelfvertrouwen ten goede, maar lang niet altijd. Te grote of te kleine borsten, mijn borsten, te veel bil of buik…Slechts 2% van alle vrouwen van de wereld vindt zichzelf mooi. Teveel vrouwen hebben een negatief zelfbeeld.

Big Boops
Mannen zouden van kleine, slanke vrouwen houden met grote borsten en lange benen. Deze kenmerken wijzen immers op een laag gehalte aan ‘lichamelijke
mannelijkheid’, wat de vrouw een perfecte aanvulling maakt op de man. En zo houden we de mythe in stand terwijl er legio mannen zijn die kleine borsten prefereren of sterker nog, die van de vrouw houden om de vrouw in plaats van haar borsten. De mythe doet niet alleen de vrouw te kort, de cosmetische chirurgie echter vaart wel bij het in stand houden van mythes en een vol modebeeld. Een paar nieuwe borsten vind je niet gauw onder de € 2500,00. Reken maar uit. Big boops are big business.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *