Een baas is net een partner

ManOman is altijd weer verbaasd over hoe simpel zaken, die gelden voor de werkvloer, zijn door te trekken naar de huiskamer. Neem deze.  Brisk komt met 4 types destructieve bazen en wat daar tegen te doen. Kijk er naar, trek, indien nodig, de eigenschap door naar je eigen partner en ga in de tegenaanval. Op een gezonde relatie!

De baas die geen tegenspraak duldt
Deze baas vindt dat er maar één manier is: de zijne (of hare) . Frisse ideeën worden de kop ingedrukt en de werknemer wordt in een keurslijf geperst. In zo’n geval is het raadzaam iemand van HR (een goede vriend) in te schakelen om te bemiddelen. Eventueel is een persoonlijkheidstest (een goed gesprek) een optie om inzicht te bieden in de persoonlijkheid van de ander en elkaar beter te begrijpen.

De onaangepaste baas
In het kader van alles moet kunnen, ontwikkelt deze baas een werkomgeving waar geen grenzen zijn, zoals tussen werk en privé. Kwetsende opmerkingen kunnen als grapje worden gebracht en geaccepteerd zijn. Communiceer met deze baas (of echtgenoot/echtgenote) met zinnen die beginnen met ik vind, voel, denk.  Vertel hoe het gedrag op u overkomt. Komt u er samen niet uit, dan kan het zinvol zijn een dossier aan te leggen (gevoelens op te schrijven) Mocht de boel dan escaleren, dan heeft u tenminste bewijzen. (kunt u zonder tegenspraak uw gevoelens overleggen)

De baas die u negeert
Vaak is dit de manier van de manager (partner) om de werknemer (partner) te straffen. Niet alleen het werken (samen leven) wordt lastig op deze manier, maar de sfeer wordt er ook niet beter op. Zaak is om in zulke gevallen de communicatie weer op gang te brengen. Een manier om dit te doen is het 360 graden- evaluatiesysteem, waarin iedereen geëvalueerd wordt door mensen waarvoor ze werken én door de mensen die onder hen werken. (zeg over elkaar wat je te zeggen hebt)

De pestende baas
Deze baas (partner) intimideert, manipuleert en speelt in op zwakheden van de werknemers. Zo weet hij(of zij) iedereen voor het karretje te spannen. De enige manier om deze manager (partner) te trotseren is door voor uzelf op te komen. Deze baas stopt namelijk alleen als u uw grenzen duidelijk stelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *