Rood maakt vrouwen aantrekkelijk

Mannen vallen op vrouwen gehuld in rood. Rood staat voor sexy, gedurfd en prikkelt de seksuele fantasie. Vrouwen die zich omringen door rood worden niet aardiger, eerlijker of intelligenter gevonden. Rood heeft te maken met seksuele aantrekkingskracht. Dit blijkt uit onderzoek van psychologen verbonden aan de Universiteit van Rochester. Zij hielden hun onderzoek onder voornamelijk blanke mannen van rond de twintig jaar. Geen representatieve leeftijd voor een gehele doelgroep ‘man’, wanneer het over seksualiteit gaat. Maar goed. De vrouw die rood draagt wordt aantrekkelijker gevonden dan vrouwen die zich hullen in een andere kleur.

Rode lipstick
Het is dus niet voor niets dat ‘red light districts’ red zijn. Vrouwen zouden met rood het signaal beschikbaar afgeven. Dit doen ze vooral door het dragen van rode lipstick. Cleopatra was al op de hoogte van dit effect en was een groot fan van de rode lipstick. Een prachtige methode ook. Zonder woorden de mond laten spreken. Dat zouden vrouwen vaker moeten doen! Toch lijkt mij niet dat elke vrouw met rode lipstick of een rood t-shirt zegt: ik ben beschikbaar. Rood straalt ook zelfbewustzijn uit en lef. Het laat zien dat je zelfverzekerd bent. Ook geen onbelangrijke eigenschap wanneer het gaat om aantrekkelijk partnerschap.

Sexy rood
Wellicht hechten vrouwen en mannen een iets andere waarde aan de kleur rood. Beide seksen begrijpen dat rood sexy is. Maar voor vrouwen is het wellicht iets meer dan dat. De woman in red staat voor kracht en zelfverzekerdheid. ‘Ik mag er zijn’. Niet altijd zal ze daarmee willen zeggen: ik ben een beschikbare seksuele partner. Maar heren, je kunt het natuurlijk altijd proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *