Een gezin stichten? Man liever dan vrouw!

Onderzoek bij 5.199 Amerikaanse vrijgezellen heeft uitgewezen dat mannen sneller willen trouwen en een gezin stichten, terwijl vrouwen liever hun carrière voorop stellen. “Mannen zijn uit op romantiek terwijl vrouwen hun biologische klok links laten liggen wanneer ze de carrièreladder opklimmen”, schrijft de Britse zondagskrant The Sunday Times, die eraan toevoegt dat de klassieke man-vrouwverhouding omslaat.

Kinderen

Van de mannen tussen 21 en 34 jaar bleek 51 procent kinderen te willen, in tegenstelling tot 46 procent van de vrouwen. Dat cijfer daalt met de leeftijd, maar er bleef toch een uitgesproken verschil tussen man en vrouw. Terwijl 27 procent van de kinderloze alleenstaande mannen tussen 35 en 44 kinderen wilde, bedroeg dat cijfer voor vrouwen slechts zestien procent.

Avond uit

In alle leeftijdscategoriëen onder de single-vrouwen bleek dat 35 procent een avond uit met vrienden belangrijker vond dan een echtgenoot hebben, terwijl dat voor de mannen maar 23 procent bedroeg. Mannen bleken volgens de onderzoekers meer romantisch, omdat 54 procent van hen geloofde in liefde op het eerste gezicht. Bij vrouwen bleek dat maar 44 procent te zijn.

Verandering

“Vrouwen winnen aan zelfvertrouwen, eigenwaarde, geld en werkervaring en nemen wat mannen al jaren hebben nu als een vanzelfsprekendheid”, aldus antropoloog Helen Fisher van de Rutgers University in New Jersey. “Vrouwen nemen gewoon wat binnen handbereik ligt”.

Bron: hln.be (belga/sam)

foto: Joseph Hoban

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *