Harry´s Blog: Ode aan Eric Koller

Hoe vaak wil je niet naar cabaret maar zijn de echte toppers, zoals Jochem, Bert, Najib en anderen, uitverkocht voordat de kaarten überhaupt in de verkoop gaan. Gelukkig is er niks leukers dan iemand te ontdekken die eigenlijk bezig is met ontdekt te worden. Iemand die erg goed is en (helaas voor hem) niet volledig is uitverkocht. Het overkwam mij vorige week.

Bull

In Delft, met een klein doch gezellig theater, werd Bull aangekondigd als zijnde cabaret. Van een kennisje die bij het theater werkt, begreep ik al dat het eigenlijk geen cabaretvoorstelling zou worden. Waarom noemen ze het dan zo!? Na de voorstelling werd mij duidelijk waarom.

Ondefinieerbaar grappig

De voorstelling was geen zang, pantomime, cabaret, mime, toneel, dans of poëzie. Om het verhaal nog onduidelijker te maken waren de enige gesproken woorden, de woorden van Eric aan het einde: “Bedankt, ik kleed me even om en kom dan naar de foyer om mijn nieuwste dvd te verkopen.” Echt waar, meer is er de hele avond niet gezegd! De naam cabaret komt waarschijnlijk het meest in de buurt van wat wij hebben gezien. De voorstelling was een aaneenschakeling van grappige, herkenbare, alledaagse, knap uitgebeelde, zeer humoristische, anti-erotische, manonvriendelijke, en ondefinieerbare, goed getimede en juist geplaatste grappen met een flinke dosis witte-behaarde-lelijke-mannenbenenzelfspot.

Onduidelijk cabaret

Tsja, dus geen cabaret en ondefinieerbaar! Inderdaad, deze artiest is zo origineel, met een zo’n eigen programma, dat ik vrees, maar ook voor hem hoop, dat hij over twee jaar net zulke volle zalen als, of vollere zalen trekt dan eerder genoemde artiesten. Bull is vooral “anders”. Dat klinkt normaliter negatief, alleen is het hier absoluut positief bedoeld. 80 minuten een bulderende zaal zonder dat er één woord gesproken werd! Doe dat maar eens na!

Gouden tip

Zoek Eric Koller op zijn eigen website op en kijk of je een keer kunt boeken nu het nog kan want geloof me; binnenkort is deze “cabaretier” zo bekend dat je niet meer kúnt boeken.

Even voorstellen: Harry Vonk

Mijn naam is Harry Vonk en er zijn voor mij meerdere redenen te
benoemen om een blog te schrijven. Allereerst vindt iedere schrijver het
leuk om gelezen te worden en ik vorm geen uitzondering op deze regel.
Verder ben ik van mening dat er iedere dag enorm veel leuke dingen om
ons heen gebeuren en dat de meeste mensen, man of vrouw, die niet zien.
Daarom ga ik proberen met de regelmaat van de klok de aardige dingen die
mij opvallen in het dagelijkse leven te beschrijven. De kranten halen
al meer dan voldoende negatieve zaken aan, nietwaar! Wie wil reageren, mailt naar harry.vonk@hotmail.com

Een gedachte over “Harry´s Blog: Ode aan Eric Koller”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *