Fijne reisapplicaties voor hem en haar

Hij wil rechtsaf, zij linksaf. En omdat zij de kaart leest, maar dat niet kan, ontstaat er onherroepelijk ruzie. Das war einmal. Met een smartphone op zak is het vrijwel onnodig om nog een reisgids mee te nemen op vakantie. Er zijn namelijk duizenden fijne applicaties beschikbaar die het leven van de reiziger leuker en makkelijker maken. Hierbij een aantal favorieten.

Stressfactor: koffer inpakken

Het inpakken van de koffer veel stress veroorzaken, wat geen prettig begin van je vakantie is. Het lijkt altijd onmogelijk om alles mee te nemen, en vaak kom je er pas op je eindbestemming achter dat je je oplader/zonnebril/knuffel bent vergeten. Niet fijn natuurlijk. Gelukkig helpt de iPhone app GetPacked je een handje met het inpakken. Na het beantwoorden van een aantal vragen maakt de applicatie een gepersonaliseerde inpaklijst. Zo weet je zeker dat je niets vergeet. GetPacked is voor €1,79 te downloaden in de App Store.

Wifi op vakantie

Natuurlijk wil je ook op vakantie af en toe je e-mail kunnen checken en je Facebook status updaten. Helaas is er niet altijd een goede, gratis internetverbinding aanwezig. Installeer de gratis Wi-Fi Finder app op je smartphone om direct de dichtstbijzijnde bronnen met draadloos internet te vinden, zowel gratis als betaald. Voor het opsporen van wifi hotspots heb je geen internet nodig. Download voordat je de deur uitgaat de kaart van je reisbestemming en de app gaat aan de slag. Gratis te downloaden voor iPhone, iPad en Android.

Vakantie boeken

Waar gaan we dit jaar naartoe op vakantie? De handige app van reisorganisatie Corendon helpt je bij het maken van je keuze. Wordt het een vakantie naar Griekenland, of toch naar Macedonië? Je favoriete vakantie kun je direct met behulp van de applicatie boeken. Ook op reis komt de app goed van pas, want hij heeft namelijk een handige (audio) functie waarmee je woorden en zinnen kunt vertalen. Ook krijgen gebruikers een eigen kluisje, waarin je de kopieën van belangrijke documenten kunt bewaren. Zo heb je altijd je hotelvouchers en e-tickets bij de hand! Gratis te downloaden voor iPhone, iPad en Android.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *