Broers en zussen in de showbizz

Kain en Abel, Romulus en Remus: onze geschiedenis is doordrenkt met krachtige broers en zussen. In Nederland hebben we ook beroemde broers en zussen. Wat dacht je van Carice en Jelka van Houten? Minder bekend in ons platte land maar niet minder markant zijn Alex en Marc van Warmerdam. Wij zeggen ‘Move Over Coen brothers!’ en maak ruim baan voor hun nieuwste film BORGMAN. De film draait vanaf 29 augustus in de bioscoop! Voor het eerst in 38 jaar wisten de gebroeders het met deze film tot de hoofdselectie van het Cannes Film Festival van dit jaar te schoppen! Hoogste tijd dus om ook andere bijzondere broers en zussen wereldwijd in de picture te zetten!

8. Magische Emma & Alex Watson

Copyright: TeenHollywood.com

We kennen Emma Watson als de ijverige studente Hermione in de Harry Potter-films en boeken, maar de laatste tijd heeft ze ook diverse lucratieve modellenklussen. Alex is de jongere broer van Emma en timmert ook aardig aan de weg als model. Samen waren ze al te zien in een campagne van Burberry en Alex figureerde ook in de eerste twee Harry Potter-films. We kunnen nog veel verwachten van de Watsons: Alex is succesvol als model en heeft net een groot contract binnengesleept bij een modellenbureau en Emma timmert flink aan de weg om haar Hermione-imago af te schudden met films als The Bling Ring en This Is The End.

7. Hollands glorie: Carice & Jelka van Houten

Carice van Houten is misschien wel de beroemdste actrice van Nederland en niet alleen succesvol in eigen land, maar ook daarbuiten! Denk aan haar rol in Game of Thrones, Valkyrie en Repo Men. Haar twee jaar jongere zusje Jelka is niet minder getalenteerd: ze brak door met de musical Turks Fruit en heeft inmiddels een indrukwekkend CV opgebouwd. Niet alleen is Jelka zowel voor als achter de camera druk bezig, ze zingt ook in diverse bands. Samen zijn de zusjes te bewonderen in de road-movie Jackie.

6. Puur goud: Jake en Maggie Gyllenhaal

Copyright: Peoplestylewatch.com

Jake en Maggie: het gouden duo. Broer en zus en beide behoorlijk succesvol. Jake is bekend door films als Brokeback Mountain, Love & Other Drugs en Brothers. Maggie kennen we dan weer van rollen in Mona Lisa Smile (naast Julia Roberts) en The Dark Knight. Samen schitterden ze ook – als broer en zus! – in het cult-fenomeen van het voorbije decennium Donnie Darko.

5. Lekkere Liam & Chris Hemsworth

Drie keer raden wie er vooraan stonden toen de good looks uitgedeeld werden. Australische broertjes Liam en Chris Hemsworth zijn beide acteurs en schelen zeven jaar. De jongste, Liam, is bekend van filmhit van 2012 The Hunger Games en als ex-verloofde van Miley Cirus. Chris speelde in diverse blockbusters: Thor en The Avengers en trekt binnenkort opnieuw met zijn hamer ten strijde in Thor: The Dark World.

4. Fashionista’s: Agyness & Emily Deyn

Copyright: Styleite.com

Agyness Deyn kennen we allemaal als Brits fotomodel extraordinaire. Ze was al gezicht voor Burberry, Giorgio Armani, Jean Paul Gaultier, Cacharel en Paul Smith en staat bekend om een kameleon te zijn als het op haar looks aankomt. Haar zusje Emily is beginnend fashion designer en kreeg van het Japanse kledingmerk Uniqlo de kans om samen met haar zus Agyness een T-shirt collectie uit te brengen!

3. Zinderende zussen: Zoeey & Emily Deschanel

Copyright: Tvmegasite.net

Het wordt vaak gezegd dat Zoeey Deschanel een verloren zus van Katy Perry is, maar niets is minder waar. Emily Deschanel daarentegen is wel haar zus. Zoeey kennen we als de hilarische Jess uit de serie ‘New Girl’ en de grote liefde van het personage van Joseph Gordon-Levitt in (500) Days Of Summer. De vier jaar oudere Emily heeft in heel wat films meegespeeld maar is vooral bekend als Dr. Brennan uit de serie ‘Bones’.

2. Sexy: Scarlett & Hunter Johansson

Scarlett Johansson heeft een broer die zo’n drie minuten jonger is: Hunter. Het plan was dat ze beiden topacteurs zouden worden, maar helaas bleek het in de praktijk anders te gaan. Scarlett en Hunter speelden samen in 1996 in de film Manny & Lo. Na die film verscheen Scarlett in grote films zoals Lost In Translation, maar Hunter besloot om de politiek in te gaan. Met succes: tegenwoordig werkt hij voor president Obama. Broer en zus Johansson hebben tot op de dag van vandaag nog steeds een zeer goede band die tweelingen zo typeert.

1. Neerlands multitalenten Alex & Marc van Warmerdam

De gehele familie Van Warmerdam is zeer creatief en Marc en Alex zijn daar zeker geen uitzondering op. Alex is een van de beste Nederlandse regisseurs en Marc is een topproducent. De broers werken veel samen: ze richten samen theatergezelschap De Mexicaanse Hond op, de filmproductiemaatschappij Graniet Films en ze werkten samen aan films als De Jurk, De Laatste Dagen van Emma Blank en hun laatste parel, Borgman. Deze laatste film gooit hoge ogen in zowel binnen- als buitenland en was zelfs onderdeel van de hoofdselectie van het Cannes Film Festival 2013.In hun laatste film arriveert Camiel Borgman als een buitenstaander in de omheinde lanen van een villawijk. Zijn komst is het begin van een reeks verontrustende gebeurtenissen rond de zorgvuldig opgetrokken façade van een arrogant, welgesteld echtpaar, hun drie kinderen en het kindermeisje. De multigetalenteerde broers staan niet voor niets op de eerste plaats. Alex en Marc laten de Coen brothers en Farrelly brothers pas echt zien hoe je films maakt! Zin om zelf wat quality time te spenderen met je eigen broer of zus? Borgman draait vanaf 29 augustus in de bioscoop. Bekijk hier nu de trailer.

Borgman

Borgman arriveert als een buitenstaander in de omheinde lanen van een villawijk. Zijn komst is het begin van een reeks verontrustende gebeurtenissen rond de zorgvuldig opgetrokken façade van een arrogant, welgesteld echtpaar, hun drie kinderen en het kindermeisje. Camiel Borgman is de centrale figuur in deze donkere, boosaardige vertelling. Is hij een droom of een demon, een verwrongen allegorie of een maar al te realistische belichaming van onze angst?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *