Floris’ Blog: Bijna vakantie

Over twee weken gaan Francine en ik op de bonnefooi toeren door België, Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland. Althans, Francine denkt dat wij in drie weken de Eiffeltoren, het Atomium, de Gorges du Verdon, Vallont Pont d’Arc, het Mausoleum, Dali museum, Omaha Beach, et cetera kunnen bezoeken. Ook verwacht zij dat we uitgerust thuis komen. Oh ja, we gaan met een camper die niet harder kan rijden dan 90 km/h. Mochten wij tijd over hebben, dan zou Francine het liefst nog even over Venetië rijden.

Plannen

Doorgaans plan ik redelijk goed waarheen ik ga met vakantie. Dit keer besloot ik het aan Francine uit handen te geven. SMART staat voor Specifiek, Meetbaar, Ambitieus, Realistisch en Tijdsgebonden. Aan de hand van dit model kun je goed doelstellingen bepalen en ik heb voorzichtig Francine geprobeerd uit te leggen dat haar doelstellingen aan alle eisen op één na voldoen, namelijk Realistisch. Niks aan de hand zou je zeggen, want mocht je een doelstelling niet halen, en mocht je dat tijdig inzien, kun je altijd je doelstelling bijstellen. En dat laatste gaat er dus niet in bij haar. Ze heeft het in haar hoofd gekregen om samen met mij van alles te gaan bekijken en wat er allemaal in dat vrouwelijke hoofd omgaat weet ik niet. Wel weet ik, dat wat erin zit, er niet snel uit verdwijnt.

Navigatie

Het doet mij allemaal een beetje denken aan een beroemde show van Youp van het Hek. Hij en zijn vrouw zitten op de Périferique van Parijs en ze nemen de verkeerde afslag met als gevolg dat ze dagen later, na vele omleidingen en foute afslagen, nog steeds niet op de plaats van bestemming zijn. Tegenwoordig hebben we navigatie dus de crisis over de verkeerde afslag zullen wij in de auto niet meemaken. Wel vrees ik een crisis over de te bezoeken locaties. Tel daarbij op dat wij iedere dag een plek moeten zoeken voor de camper. Ook zal er gekookt, gesekst, gereden, boodschappen gedaan, et cetera moeten worden. We gaan tijd tekort komen. Dankzij de navigatie kies je in ieder geval de snelste in plaats van de touristische route.

Relatie en vakantiecrisis

Hoe heeft het zoo snel kunnen gaan met Francine en mij? Ja, daar was ik toch zelf bij en ik had nee kunnen zeggen. “Elke vrouw heeft haar nadeel”, zou een goede variant kunnen zijn op het gezegde van Cruijff. Ach, hoor mij nou klagen! Het schijnt overigens, bleek uit Amerikaans onderzoek, dat wanneer een relatie een vakantie van drie weken overleeft, het wel goed zit. Een uitdaging dus, het zal mij benieuwen.

Onderzoek onder timide en dominante vrouwen

Hetzelfde onderzoek geeft ook aan dat zelfs de meest timide vrouwen zich tijdens de vakantie ontpoppen tot dominante wezens die je het beste niet tegenspreekt. Gelukkig kookt Francine geweldig en over de seks,….. ach, dat heb ik reeds eerder besproken. Wat mij enigszins geruststelt is dat het onderzoek Amerikaans is. Van Amerikanen heb ik namelijk het beeld dat ze allemaal in gigantische brandstofslurpende mobilehomes op vakantie gaan. Onderzoekers weten dus waarover ze spreken, zou je zeggen.

Mijn camper, de ideale vrouw

De mijne is klein. Uiteraard heb ik het nu over mijn camper. Drie jaar geleden aangeschaft omdat een kennis wegens een belastingschuld met spoed het ding moest verkopen. De basis is van een Fiat bestelbus. Het ding heeft een 1800 dieselmotortje. Ja, alles is klein aan mijn knusse campertje. Technisch een mooi ding hoor. Alles werkt, maar ja, ze is niet snel. Ze klaagt niet als ik haar een heuvel laat beklimmen, ze wordt hooguit iets langzamer. Wanneer ze opgewarmd is, gaat ze alsmaar door. Het is de ideale vrouw, mijn camper, weet je. Heerlijk om in te zitten, betrouwbaar, doet het altijd wanneer ik wil, ze is dol op reizen en met haar kom je nog eens ergens. De tekenen des tijds hebben nog geen grip gekregen op haar. Klein maar fijn dus. Mocht het met mij en Francine, ondanks dat ik geen druktemaker ben, fout lopen, heb ik gelukkig altijd nog de ideale vrouw bij me. Nu nog een naam bedenken en hopen dat Francine niet jaloers wordt op mijn andere liefde..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *