Floris’ Blog: Daar gaan we dan… op vakantie

Twee weken voorbereiding en gisteren zijn wij vertrokken. Francine mocht het eerste stuk rijden. Zodra we stoppen voor koffie en/of een plaspauze, wisselen wij telkens van plaats. Het grote voordeel van een camper is onder andere dat je in de bestuurderscabine veel beenruimte hebt. Het is eigenlijk groter dan een bestelbusje en kleiner dan een vrachtwagen. Met een gangetje van ongeveer 100 km/h rijden wij Zuidwaarts. Af en toe schenk ik een bakkie in uit de thermosfles en met de laptop of een boek op schoot sla ik Francine gade.

Zenuwen

Goed, ik heb dus besloten om Francine in Nederland en België – bekend gebied – te laten kennismaken met mijn camper. Het is toch even wennen, een vrouw achter het stuur van mijn camper, zo’n trage diesel en bovendien stuurt het zwaarder. Ook het zicht is anders en beperkt. Er zit bijvoorbeeld geen binnenspiegel in de camper. Het gaat een beetje haperend maar eerlijk is eerlijk, Francine houdt zich kranig. Ze houdt voldoende afstand van de auto’s voor ons en langzaamaan begin ik te ontspannen. Voor een vrouw rijdt ze niet heel slecht. Toch zit Francine iets minder ontspannen in mijn camper dan normaliter in haar eigen scheurblik. Zijn het de zenuwen? Ze ziet dat ik haar gadesla en er verschijnt een glimlach op haar lippen.

Binnenpretje

In eerste instantie dacht ik met een triomfantelijke glimlach te maken te hebben, maar nee hoor. Francine kreeg een goed idee en had een binnenpretje. Antwoord op mijn vraag waarover ze moest lachen bleef uit. Wel keek ze lachend terug. De reis begon goed. Geen ruzies zoals Youp in zijn onemanshow van jaren terug omschreef. Maar goed, we waren nog niet op de periferique bij Parijs. Er kon nog van alles gebeuren. Wij hadden overigens besloten langs Parijs, via Normandië, Bretagne, langs de kust naar de Spaanse Pyreneeën te gaan. Aangezien we geen haast hebben, willen wij er drie dagen voor uit trekken. Onderweg zoeken we langs de kust wel leuke plekjes om te staan, te eten en te overnachten.

Roadsex

In de camper zijn vier slaapplaatsen. Twee boven de bestuurderscabine en twee op de eettafel met bijbehorende banken. Een beetje het idee zoals in veel caravans en zeilbootjes dus. Aangezien wij met z’n tweetjes zijn laten we de tafel voor wat hij is en slapen wij bovenin de camper. Het is een plekje met drie kleine raampjes. Je kunt goed naar buiten kijken maar van buiten zie je niet wat er binnen gebeurt. Bij onze eerste stop, op een parkeerplaats genaamd Nazareth, in België konden we koffie halen bij ‘Van der Valk’. Dus ik liep even naar binnen. Francine strekte ondertussen haar benen. Terug bij de camper trof ik haar niet aan. Ze was ook niet binnen, althans. Terwijl ik zat te wachten hoorde ik een geluid boven mijn hoofd. Ja hoor, amper twee uur onderweg, en Francine lag al op onze slaapplek. Of ik ook even boven wilde komen. Tuurlijk had ik daar wel zin in. Francine had zich al weken verheugd op de camper want, zo vertelde ze me, dan konden we altijd wanneer we lust voelden opkomen……. Tsja, ik ben er heus niet vies van dus…..

Vrouwen en planning

Zoals ik twee weken terug al schreef, heeft Francine enorm veel bezienswaardigheden op haar lijstje en vakantieplanning staan om te bezoeken. Wel, de eerste dag zijn wij niet verder dan 450 km van huis gekomen. Gelukkig is het nu ook voor haar duidelijk, dat wanneer wij iedere dag een stop maken voor roadsex, wij nooit alle bestemmingen kunnen aandoen. Francine heeft zich na de eerste ‘rustpauze’ allang neergelegd bij dat gegeven. Ach, waarschijnlijk rijden wij de Pyreneeën in, misschien nog naar Italië, blijven daar een week of twee, vermaken ons en reizen dan relaxed terug. De vakantie is nu al niet meer wat ik er vooraf van vreesde. Het is een vakantie zoals die behoort te zijn; ontspanning, lekker eten en seks met een lekker ding.

Wie is Floris Deun?

Hoi, ik ben Floris (43) en ik ben gepassioneerd wanneer het schrijven en spelen met taal betreft. Mij werd gevraagd nu en dan een stukje te schrijven voor manoman in 2011. Ach, waarom niet? Vind je het (n)iets, laat het me dan gerust weten, via floris.deun@hotmail.com. Groeten Floris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *