Floris’ Blog: Dag Valentijn

Valentijnsdag, kaartjes, cadeautjes en anonieme aanbidsters. Ik heb er helemaal niks en gelijktijdig heel veel mee. Niks, omdat ik niets verstuur en veel, omdat ik ieder jaar weer kaartjes krijg en het stiekem best waardeer wanneer onbekende aanbidsters mij warm en nieuwsgierig proberen te maken.

Ontvanger m/v

Er zijn meer vrouwen die iets sturen met Valentijnsdag dan mannen. Je zou er dan ook vanuit mogen gaan dat wij mannen dus meer kaartjes ontvangen. Zijn wij derhalve lomp? Wanneer je Valentijnsdag als maatstaf hanteert zijn wij dat ja. Toch denk ik dat het wel meevalt. Onze romantiek komt gewoon uit ons hart en daardoor op een andere manier tot uiting. Romantiek heeft niets met 14 februari te maken.

Uit ons hart

Wij nemen je mee uit eten, masseren je pijnlijke schouders, maaien het gras, wassen je auto, dragen de boodschappen, warmen je voeten in bed, schenken je glaasje bij en aanbidden je soms. Het is natuurlijk niet één op één te vergelijken met vrouwelijke romantiek maar stiekem worden jullie best een beetje blij van dit soort attenties en aandacht. Mannen zijn nu eenmaal anders dan vrouwen.

Aangetrokken

Als wij zo verschillen, wat zien wij dan in ‘s hemelsnaam in elkaar, zou je jezelf kunnen afvragen? Het lijkt mij voor de hand liggend! Vrouwen en mannen zijn elkaars tegenpolen, elkaars uitersten, tegenovergesteld. De natuurkundeleraar leerde mij al dat tegenovergestelde polen elkaar aantrekken. Voila: de wetenschappelijke verklaring! Niks romantisch aan, wel zo duidelijk.

Asoïstisch

Mijn vermoeden geeft me in, dat er vrouwen zijn die na dit gelezen te hebben, mij egoïstisch en asociaal vinden. Ik kan erin komen en geef toe een beetje egociaal te zijn! Ja, ik kom ervoor uit zonder schroom. Uiteraard is het leuk om een verrassing te ontvangen en dat werkt vast twee kanten op. Ook ben ik origineel genoeg om iets aardigs te bedenken. Toch weiger ik categorisch mee te werken aan iets wat in eerste instantie helemaal niet is ingegeven om je liefje te behagen. Allemaal commercie, een vaste dag per jaar, Valentijnsdag, dag romantiek, dag Valentijn!

Wie is Floris Deun?

Hoi,
ik ben Floris (42) en ik ben gepassioneerd wanneer het schrijven en
spelen met taal betreft. Mij werd gevraagd nu en dan een stukje te
schrijven voor manoman in 2011. Ach, waarom niet? Vind je het (n)iets,
laat het me dan gerust weten, via floris.deun@hotmail.com. Groeten Floris.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *