Harry’s Blog: Saampies sjoppen!

Je kent het wel; zij heeft nieuwe kleding en spulletjes nodig dus bedenkt ze dat je uitgerekend op zaterdag de stad in moet of nog erger, naar de IKEA! Nee, ik heb niet veel nodig, zegt ze nog, en we zijn zo klaar joh! Aangezien je, zoals de meeste mannen, nooit veel tijd nodig hebt om kleding aan te schaffen, zou je met twee open ogen in die valkuil kunnen vallen. Pas op!

Kleding 

Bij het pashokje gekomen, wordt ieder(e) jurkje, spijkerbroek en rokje gepast om vervolgens de vraag te stellen: “wat vind jij hiervan”, of, “hoe staat het me?” Wanneer je dan, suf van het wachten, antwoordt, het staat je leuk schat, is het doorgaans nog niet voldoende, want zij zal ongeacht je antwoord zeggen: “weet je het zeker, of zal ik die vorige nog eens aantrekken?” Niet dat jouw antwoord er toe doet want hoe dat ook luidt, het vorige jurkje wordt nogmaals gepast.

Kritiektip

Tip: wees nooit te eerlijk! Wanneer zij vraagt: “kleedt het me niet te dik, of staat het me?”, zeg dan dat het precies goed zit, al is het niet zo. Het winkelen zal bij een eerlijk antwoord zeker twee keer zoveel tijd in beslag nemen. Ik houd niet van liegen maar het volgende gezegde komt vast van ervaren mee-winkelende mannen. Een gewaarschuwd man telt voor twee. Twee keer zoveel tijd kwijt, in ieder geval. Dus gewoon glashard liegen. Immers; het doel heiligt de middelen.

Spulletjes

IKEA heeft best aardige spulletjes, alleen weet iedereen toch dat je niet van maandag t/m zondag naar die winkel moet gaan. Hele volksstammen hebben namelijk ook besloten hun inkopen daar te gaan doen, gelijktijdig met jou. Een polonaise van opgewonden vrouwen met in het kielzog verveelde mannen, drentelt door de IKEA. Verschrikkelijk toch! Vervolgens sta je in de rij voor de kassa en zodra je aan de beurt bent, blijkt dat je in de verkeerde rij hebt staan wachten. De rij waarin jij bent gaan staan, is de rij waar je alleen met cash of pasjes kunt betalen, en dat heb je natuurlijk niet. Opnieuw wachten in een andere rij.

IKEA-tip

Maak vooraf afspraken over wat je hebben wil en zorg ervoor de short-cuts te kennen. Dat scheelt wederom een hoop tijd (en geld). Wanneer jij achter je vrouw aanslentert, over het winkelpad door de gehele IKEA, kom je aan het eind tot de slotsom dat je meer “leuke” spulletjes in het wagentje hebt liggen dan vooraf gepland.

Mijn dochtertje

Ze blijft de dochter van haar moeder, mijn dochtertje van vijf. Ik denk weleens slim te zijn en kleertjes te kopen zonder dat ze erbij is. Tijdwinst, dacht ik. Soms gaat dat goed maar in de helft van de gevallen wil ze de meegebrachte kledij niet aan. Ook hier kun je nog beter tijd winnen. Mijn laatste tip van vandaag: stuur ze lekker saampjes weg om te sjoppen!

Even voorstellen: Harry Vonk

Mijn naam is Harry Vonk en er zijn voor mij meerdere redenen te
benoemen om een blog te schrijven. Allereerst vindt iedere schrijver het
leuk om gelezen te worden en ik vorm geen uitzondering op deze regel.
Verder ben ik van mening dat er iedere dag enorm veel leuke dingen om
ons heen gebeuren en dat de meeste mensen, man of vrouw, die niet zien.
Daarom ga ik proberen met de regelmaat van de klok de aardige dingen die
mij opvallen in het dagelijkse leven te beschrijven. De kranten halen
al meer dan voldoende negatieve zaken aan, nietwaar! Wie wil reageren, mailt naar harry.vonk@hotmail.com

Een gedachte over “Harry’s Blog: Saampies sjoppen!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *