Floris’ Blog: Macht is sex

Iedereen kon het deze week lezen in de kranten! Het journaal en RTL-Boulevard besteedden eveneens meer dan voldoende tijd aan Dominique Strauss-Kahn, de IMF-topman met de ambitie ooit president van Frankrijk te worden. Het is deze man die zich oraal en anaal zou hebben vergrepen aan een dienstmaagd. Dubieus overigens, dat vrouwen in de betaalde huishouding geacht worden maagd te zijn. Zelf ken ik er voldoende voor wie het maagdelijke niet opgaat. Maar goed, deze IMF-topman is bijzonder machtig, ziet er eigenlijk niet uit, en kan, naar verluidt, toch aan iedere vinger een vrouw krijgen.

Betaalde sex

Volgens de kranten hoeft Dominique geen geld neer te tellen om sex te hebben. Voldoende vrouwen vinden de man, ondanks een minder aantrekkelijk uiterlijk, toch aantrekkelijk. Zelf hoor ik regelmatig dat vrouwen mij een prettig hapje vinden. Ik heb echter geen macht en verdien maar net een klein beetje boven modaal. Ook ik mag niet klagen over de aandacht van vrouwen, dus doe ik dat maar niet. Toch is er een verschil! Dominique doet het niet met de minste vrouwen, wanneer ik de bladen mag geloven. Hij doet het met juristes, politica en andere jongere vrouwen hoger in de hiërarchie. Zelf hoef ik niet eens op een knipoog van dergelijke dames te rekenen. Hen kan ik helaas niet tot mijn kennissenkring rekenen.

Netwerk met mooie vrouwen

In mijn netwerk zitten voldoende leuke vrouwen die het leuk vinden met mij om te gaan. Soms hebben zij bijbedoelingen (lees eerdere blogs), alleen zal geen van hen met mij de koffer induiken met de bedoeling er beter van te worden. Financieel heb ik niks bijzonders te bieden. Ook kan ik niet pronken met een machtig netwerk waardoor ik dames een treetje omhoog kan helpen op de maatschappelijke ladder. Heel eerlijk, dit vind ik best een prettige gedachte. Ook hier ligt het bij Dominique, denk ik anders. Met welke gedachte gaat een vrouw naar bed met een weliswaar machtige, maar ook onaantrekkelijke man?

Het doel heiligt de middelen

Wellicht hopen deze vrouwen in het netwerk van Dominique te worden opgenomen, en zo sneller verder te komen in het leven. Natuurlijk ben ik er niet bij en het blijft gissen wat het motief van sommige vrouwen is. Dominique zal misschien hetzelfde hebben gedacht toen een aantrekkelijke dienstmaagd binnen kwam stappen toen hij juist in adamskostuum de slaapkamer instapte. Het doel: zaad lozen. Het middel: verkrachting.

Vrouwe Justitia

De kans bestaat dat Dominique onschuldig is, en dat er sprake is van een samenzwering. In dat geval zal de hele schrijvende pers moeten rechtzetten wat fout is neergeschreven. Aan de andere kant is niet uit te sluiten dat de dienstmaagd, overigens van islamitische gezindte, de waarheid spreekt en tegen haar wil in sex met Dominique heeft gehad. In mijn ogen is er dan geen straf hoog genoeg om te rechtvaardigen wat Dominique haar heeft aangedaan. Hierbij ga ik af op wat vriendinnen, waarvan ik weet dat het hen overkwam, mij vertelden.

Schaamte en angst

Iedereen is gelijk, ongeacht macht. Het is daarom dat het Amerikaanse rechtssysteem geen onderscheid maakt in de behandeling van Dominique ten opzichte van andere ‘delinquenten’. Zelf heb ik nooit macht nodig gehad om een vrouw te veroveren. Seks vond altijd plaats met wederzijdse acceptatie. Ik hoefde en hoef geen geweld te gebruiken om aan mijn gerief te komen. Zo zou het voor Dominique ook moeten zijn, juist omdat hij machtig is. Uit schaamte en/of angst, doen vrouwen te vaak geen aangifte van wat hen overkwam, juist wanneer de dader macht heeft! Uit angst om niet geloofd te worden. Geloof mij maar wanneer ik zeg dat dit veel vaker voorkomt dan menigeen denkt.

De macht van gelijkheid

Machtige mensen hebben ook betere advocaten en ontspringen te vaak de dans. Iedereen kent de voorbeelden. Het bekendste citaat in deze komt van George Orwell en luidt: ‘all animals are equal, however, some animals are more equal than others!’ Met belangstelling ga ik het proces tegen Dominique volgen in de hoop dat dit keer gerechtigheid geschiedt, en dat niemand gelijker blijkt te zijn dan een ander.

Wie is Floris Deun?

Hoi,
ik ben Floris (43) en ik ben gepassioneerd wanneer het schrijven en
spelen met taal betreft. Mij werd gevraagd nu en dan een stukje te
schrijven voor manoman in 2011. Ach, waarom niet? Vind je het (n)iets,
laat het me dan gerust weten, via floris.deun@hotmail.com. Groeten Floris.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *