Harry’s Blog: Veelwijverij

‘Niks mis mee’, zeg ik, als gemiddelde man. En inderdaad hele volksstammen aan mannen lijkt het op het eerste gezicht, zolang het plaatsvindt met wederzijds welbehagen, geen slecht idee om over te gaan tot. Het vindt uiteraard plaats in de overvolle parenclubs die volledig van God los zijn. Volgens mij zijn er voldoende films te koop in sekswinkels, op het internet en waar al niet meer, over hetzelfde, door de Heer en zijn aanhangers vervloekte, thema. Toch wil ik het dit keer niet hebben over atheïsten, wel over extreem gelovigen.

Veelmannerij

Heeft niks met hierboven te maken. Echter, het woord bestáát volgens de DVD, zelfs tot mijn grote verbazing. Verder is er een enorm grote overeenkomst. Voor de echte liefhebber: de heuse professionele en geperfectioneerde vorm van veelwijverij oftewel bigamie, komt vooral bij bepaalde extreem gelovige medemensen voor, zo helpe mij God. Er zijn vormen van geloof waarin gepredikt wordt dat het een verdienste is van de man om er meerdere vrouwen op na te houden. Deze man wordt als een ware held weggezet. Dat heb ik helaas nooit geleerd tijdens de godsdienstles. Klopt, want hoe mooi het ook lijkt, het is hier in NL verboden. Overigens moet je eens kijken hoe diezelfde mannen oordelen over vrouwen die aan veelmannerij doen. Er zijn geloven waar vrouwen om minder worden gestenigd, nu, anno 2011, in naam des Heren!

Veelkinderij

Sorry, maar dit woord komt niet in de DVD voor. Maar er zijn echter overeenkomsten met veelmannerij en veelwijverij. Er zijn gelovigen die het normaal vinden om zonder anticonceptie door te neuken tot ze een gezin op aarde hebben gezet van 20 kids of zelfs meer. Zij verschuilen zich achter de bijbel en de wil des Heren. De volgelingen die dit blindelings omwille van het geloof doen, zijn volgens mij behoorlijk dom en zelfs asociaal. Zelf heb ik heus mijn tekortkomingen en ook ben ik niet perfect. Alleen sloeg ik deze week stijl achterover toen ik in de krant las dat er in de VS dit soort gezinnen zijn. Het wordt zelfs aangemoedigd door hele grote hordes fans en gelovigen.

Meet the Duggers

De Duggers zijn van die mensen, 19 kids en de 20e is op komst. Hierna stoppen ze heus niet want ze doen wat de Heer van hen wil. Het is zijn wil en zijn blessing! De voorstanders van dit soort zaken zijn dezelfde mensen die protesteren tegen abortus. Niet dat ik daar een groot voorstander van ben maar er zijn vrouwen die tegen hun wil in zwanger werden, en wat dan? Deze mensen demonstreren ook voor vuurwapens, ze strijden voor de doodstraf. De doodstraf wordt meer uitgevoerd bij zwarten dan bij blanken. De doodstraf wordt niet zelden ten onrechte uitgevoerd. ´Heb uw naaste lief´: dat is wat ik dan denk. Deze mensen zijn tegen euthanasie, ook voor mensen die lijden en waarvoor het leven uitzichtloos is. Ze zijn tegen gelijke rechten voor homo’s, kortom, ze zijn niet van deze tijd.

Waarom asociaal

Ze verschuilen zich achter hun geloof, alsof zelf denken minderwaardig is. Naast dat dit dom is, is het egoïstisch, want zij mogen alles zeggen wat ze willen, maar spreek geen kwaad woord over hen, of over hun geloof! Het minst sociale aan deze mensen is nog dat zij zoveel kinderen op aarde zetten dat het een onmogelijke opgave is om ieder kind individuele aandacht te geven. Bovendien zijn er mensen die, hoe hard ze ook proberen, geen kinderen kunnen krijgen. Is dat dan ook de wil van de Heer? En ach, ik vergeet het bijna; we stevenen op een aardklootoverbevolking af met nu al 7.000.000.000 inwoners. Inwoners, dus monden, die allemaal gevoed dienen te worden. Na het voeden en opgroeien, vervuilen ze de planeet! Wat deze mensen doen is eigenlijk destructief omwille van het geloof. En ik geloof niet dat als er iemand is, zoals God, die de aarde heeft geschapen, dat Hij of Zij dan wil dat wij hem slopen. Dat strookt niet met mijn gevoel, het is asociaal, en het druist in tegen het geloof, geloof ik.

Even voorstellen: Harry Vonk

Mijn naam is Harry Vonk en er zijn voor mij meerdere redenen te benoemen om een blog te schrijven. Allereerst vindt iedere schrijver het leuk om gelezen te worden en ik vorm geen uitzondering op deze regel. Verder ben ik van mening dat er iedere dag enorm veel leuke dingen om ons heen gebeuren en dat de meeste mensen, man of vrouw, die niet zien. Daarom ga ik proberen met de regelmaat van de klok de aardige dingen die mij opvallen in het dagelijkse leven te beschrijven. De kranten halen al meer dan voldoende negatieve zaken aan, nietwaar! Wie wil reageren, mailt naar harry.vonk@hotmail.com

 

 

 

Een gedachte over “Harry’s Blog: Veelwijverij”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *