Hoezo gat in vrouwenhand?

Het blijkt allemaal best mee te vallen met het vrouwelijk uitgavepatroon. Eenderde van de vrouwen brengt gedragen kleding namelijk gewoon weer terug naar de winkel. Tja, je moet toch wat als je voor elke gelegenheid weer iets nieuws wilt? Zuinigheid of inventiviteit? Hoe dan ook, met het gat in de hand valt het dus reuze mee.

Marijke Helwegen
Vrouwen kopen graag een nieuw kledingstuk voor een chique partijtje, maar nu blijkt uit Brits onderzoek dat eenderde van de dames de nieuwe aanwinst na het feest net zo makkelijk weer terugbrengt. Het gaat dan wel om de duurdere kleding die na het feestje nog nauwelijks gedragen zal gaan worden. Een op de tien Britse dames die wel eens te vinden zijn op een feestje zegt zelfs altijd na afloop van het bal de outfit terug te brengen. Onze Nederlandse Marijke Helwegen weet het al jaren. Zij brengt haar pakje na de laatste borrel gewoon terug naar de kledingverhuurder.

Besparing
De Britse dames huren niet maar hangen hun aankoop wel uit pure noodzaak terug in het rek. Altijd maar in het  nieuw is gewoon te duur. Al zijn er ook ladies die het voor de kick doen. Een vijfde van de 3000 ondervraagde vrouwen blijft achteraf wel ietwat last houden van het geweten. Een kwart heeft er echter geen enkele moeite mee en ziet het retourneren als een prima bespaartip.

Een gedachte over “Hoezo gat in vrouwenhand?”

  1. Hoe doen ze dat dan?
    Verbergen ze de kaartjes in hun kleding?
    Hhahahahahha, je zal maar hebben dat zo’n kaartje op een plek zit dat het er weer onderuit komt piepen, zit je wel voor schut!
    Gelukkig zit ik niet met zo’n probleem, ik koop vaak kleding op de 2e handsmarkt of winkeltje. En sjieke kleding heb ik niet nodig, dus………….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *