Klussen voor vrouwen

De meeste vrouwen laten klusjes in en rondom het huis over aan een man omdat mannen technisch zouden zijn en vrouwen niet. Uit een recent Amerikaans onderzoek blijk dat deze aanname nergens op gebaseerd is. Een groot deel van het geheim is dat mannen het ook niet allemaal weten, maar omdat zij daar niet voor uit durven te komen beginnen zij wel aan de klus. Uiteindelijk bereiken zij het juiste resultaat, zonder erbij te vertellen dat het huis bijna was ondergelopen, afgebrand of ontploft. Gaandeweg leren zij hoe het moet waardoor zij zich een volgende keer kunnen opwerpen als expert. Met andere woorden, het is niet zo dat mannen hier een aangeboren talent voor hebben. Het komt voort uit een primitieve angst om te erkennen dat ze ergens geen raad mee weten.

Gemiste kans

Vrouwen laten wat dat betreft een kans liggen. Omdat de meeste klusjes in huis niet extreem ingewikkeld zijn, maar alleen een gedegen plan van aanpak vergen, zouden zij hier in principe in kunnen uitblinken. Door de onzekerheid van veel vrouwen beginnen ze niet aan de klusjes, terwijl uit het onderzoek blijkt dat vrouwen de klussen waar geen zware arbeid voor nodig is sneller voor elkaar krijgen dan mannen. Met een simpele accu boormachine, waarmee je ook schroeven kunt in- of uitdraaien, een hamer, een waterpomptang en een volle gereedschapskist kunnen ook vrouwen vrijwel alle klusjes in huis aan.

Laat je niet tegenhouden

Vrouwen moeten zich dus niet tegen laten houden door hun angst om iets fout te doen, die angst hebben veel mannen ook. Als je iets niet weet heb je altijd het internet bij de hand om je te helpen en uiteindelijk blijkt dat de meeste klusjes net zo gemakkelijk zijn als het opladen van de batterijen van je fotocamera in een batterijlader. Klusjes zoals het inbouwen van een nieuwe autoradio, het verhangen van een lamp of het verlengen van een snoer kunnen de meeste vrouwen ook, mits je de aanwijzingen van het instructieboekje maar goed volgt. Laat je niet afschrikken door de traditionele opvatting dat mannen meer verstand van techniek hebben, want het is nu dus onderzocht dat dit niet klopt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *