Mooie mensen

Ik heb de liefde gevonden op een internetdatingsite. Ik weet dus dat het werkt. Je kunt je karaktereigenschappen, wensen en dromen al vooraf naast elkaar leggen, zodat dat slagingskans aanzienlijk wordt verhoogd. Mijn vriend had geen foto geplaatst, wat ik best vervelend vond. Want laten we eerlijk zijn, we beoordelen elkaar nu eenmaal allemaal op uiterlijk. Of je het nu wilt of niet, het uiterlijk is het eerste wat je ziet, dat is zo in de kroeg, op een feestje en dus ook op internet. Ik weet niet hoeveel mensen ik weg heb geklikt, die een slechte of geen foto hadden geplaatst. Niet omdat ik nou zo kieskeurig ben, maar omdat het aanbod zo groot is, dat je ergens op moet selecteren, om door de bomen het bos nog te zien. Tja, en dan kies ik ervoor om te weten met wie ik mail.
Uiteindelijk bleek zijn woordkeuze, zijn stem (bij ons eerste telefoontje) en de algemene ontwikkeling die bleek uit ons eerste gesprek, voldoende reden om hem in het echt te willen ontmoeten.

Mooie mensen

Wij hadden elkaar dus waarschijnlijk niet leren kennen als we alleen op foto’s waren afgegaan. En dat was jammer geweest. Toch zijn er mensen die erbij zweren dat een datingsite waarop je alleen mag staan als je een foto plaatst, zoals www.mooiemensen.com, de beste manier is om een relatie te beginnen. Al was het alleen maar omdat dan het probleem van die eerste fysieke indruk dan bijna geen rol meer speelt. Zeker als je weet dat de ander knap is, want ook dat is een criterium van deze datingsite. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mooie mensen graag ook een knappe partner hebben. Volgens mij willen lelijke mensen dat ook, maar dat even terzijde.

Beoordeling op uiterlijk

Het team van mooiemensen.com beoordeelt of een aspirant-lid aan de criteria voldoet om lid te worden. Belangrijkste criterium: je moet een foto plaatsen en je moet er mooi uitzien. Je hoeft geen model te zijn, maar het team let wel op uiterlijk, verzorging en kwaliteit van de foto’s. En dat laatste lijkt mij dan wel weer fijn, want hoeveel mannen niet op mijn profiel reageerden met een pet op, haar voor het gezicht, een wielrennershelm op; ik meen het, daarop kun je niet beoordelen hoe iemand eruit ziet. Wil jij dus daten met iemand van wie in ieder geval de foto je aanstaat, en durf je je eigen gezicht ook te laten zien? Dan is www.mooiemensen.nl het proberen waard. De datingsite geeft ook een online magazine uit met tips en weetjes over de man-vrouwrelatie, net als manOman, maar dan nóg meer gericht op dating. Mooi toch?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *