Kook jij of kook ik? Gezellig aan de zuurkoolpizza

Je hebt op deze site al vaker romantische recepten aangetroffen, maar nu kwam ons een kant-en-klaar idee ter ore voor de gure winteravonden: de oer-Hollandse zuurkoolpizza. Met worst!

Worst in de korst
De bijzondere pizza is een idee van Domino’s Pizza. Hadden ze al een pizza met kaas in de korst, nu introduceren ze een pizza met een Hot dog in de korst. En om een Nederlands tintje aan de pizza te geven, kun je deze vanaf nu ook krijgen met zuurkool.
De bedenker van de pizza is geen Nederlander, het idee kwam van de Australische kok Stefaan Codron. Die ging op zoek naar traditie, en die vond hij in de zuurkool. En zuurkool hoorde wat hem betreft ook thuis op een pizza. Zeker met een hot dog in de rand. Lekker voor een warm avondje voor de open haard.

Saus of mosterd?
De hot dog wordt samen met bbq saus of mosterd in de rand van de pizza gebakken. De mosterd is afkomstig van Ton’s mosterd, een lokale ondernemer uit Zierikzee. En ook de bbq saus die wordt gebruikt is nieuw en heeft een ‘smokey’ smaak meegekregen.
De pizza zuurkool bestaat uit een bodem van crème fraîche en kaas, spinazie, pepperoni, bacon, gehakt, zuurkool, rode ui, en een zigzag van hickory bbq saus en is af te halen voor € 4,95 per stuk. En de hot dog in de rand bestel je naturel, met moster of bbq saus voor 1,95 euro extra.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *