Liefde overwint alles! Onafscheidelijke koppels

In voor- en tegenspoed. Tot de dood ons scheidt en voor altijd. Dit zijn beloftevolle woorden aan het begin van een huwelijk. Maar de waarheid is eerder dat 34 procent in een (vecht)scheiding eindigt – binnen 5 jaar. We weten het allemaal en zien het zelfs in onze directe omgeving gebeuren. Echte liefde die op de klippen loopt, soms na vele gelukkige jaren. Maar hoe zit het dan met die stellen die het wel volhouden? Stellen die na 50 jaar nog steeds hand in hand lopen, onvoorwaardelijk kiezen voor elkaar en geen dag zonder de ander kunnen? Vanaf 15 november verschijnt Amour op het witte doek, een prachtige ode aan de liefde die inzoomt op dit verhaal. Naar aanleiding van de première van deze indrukwekkende film richten wij de aandacht eens extra op soulmates waarvan wij denken dat deze het verdienen.

Onafscheidelijke koppels

Je hoort het niet zo vaak meer, maar ook in showbizzland bestaan onafscheidelijke koppels die ons laten zien dat je sterker staat in het leven door elkaars onvoorwaardelijke liefde. Actrice Meryl Streep en hubby Don Gummer zijn zo’n stel en ze zijn dan ook al 34 jaar gelukkig getrouwd. Even leek Meryls leven stil te staan toen zij zich in 1976 verloofde met de acteur John Cazale, die kort na de verloving overleed aan botkanker. Gelukkig ontmoette zij niet veel later de Amerikaanse beeldhouwer Don Gummer die haar door deze moeilijke periode heen sleepte. Het koppel stapte niet veel later, in 1987, in het huwelijksbootje en samen kregen zij 4 kinderen. Zij steunen elkaar door dik en dun. Het is dan ook niet verwonderlijk dat niemand zich nog een leven voor Meryl Streep zonder haar man Don Gummer kan voorstellen. Een voorbeeld voor velen.

Tom Hanks en Rita Wilson

Thomas Jeffrey Hanks, of Tom Hanks hoort ook zeker in dit rijtje thuis, want samen met zijn vrouw Rita Wilson vormt hij al 26 jaar een droomkoppel tussen de sterren in Hollywood. Ironisch, want Tom groeide zelf op in een ‘gebroken’ familie. Zijn ouders waren pioniers op het gebied van de scheidingswetgeving in Californië, Amerika. Tom was eerder getrouwd met actrice Samantha Lewes van 1978 tot 1987 en ze kregen samen twee kinderen. Tom vond pas echt rust bij Rita die hij al in 1985 ontmoette. Inmiddels hebben ze samen twee volwassen kinderen en zijn ze al vele jaren gelukkig getrouwd.

Job Cohen en Lidie Cohen

Maar ook dichter bij huis vinden wij bekende koppels die elkaar eeuwige trouw hebben beloofd en elkaar bijstaan tijdens goede en slechte tijden. Zo staat oud-burgemeester van Amsterdam Job Cohen al jaren aan de zij van zijn echtgenote Lidie Cohen. Het echtpaar is getrouwd sinds 1972 en ze hebben samen twee kinderen, genaamd Jaap en Lotje. Rond 1993 werd bij Lidie de spierziekte multiple sclerose (MS) geconstateerd. Dit verschrikkelijke nieuws was een klap voor het gelukkige en ambitieuze echtpaar en dwong Cohen om een stapje terug te doen in zijn politieke carrière om zo voor zijn vrouw te kunnen zorgen. Inmiddels heeft Cohen een balans gevonden tussen zijn werk, familie en de verzorging van zijn vrouw. Ze zijn na al die jaren nog altijd samen en dat verdient eigenlijk een gouden medaille!

Monique van de Ven en Edwin de Vries

Misschien wel Nederlands succesvolste actrice Monique van de Ven – trouwde op 35-jarige leeftijd met acteur/scenarioschrijver Edwin de Vries. Ze was toen net gescheiden van haar eerste man Jan de Bont, waar zij 17 jaar mee getrouwd was. Een nieuw leven brak aan voor Monique en Edwin toen zij in 1992 hun eerste zoontje Nino Paolo kregen. Monique toonde haar pasgeboren zoontje Nino nog vol trots in het programma ‘In de Hoofdrol’ van Mies Bouwman. Tragisch genoeg stierf de baby plotseling aan een hersenvliesontsteking. Een moeilijke tijd voor beiden, maar het stel heeft zich door deze moeilijke tijd heen weten te slaan en zij werden blij verrast met de geboorte van hun tweede kindje Sammy in 1993. Tegenwoordig werkt het echtpaar De Vries-Van de Ven samen aan een succesvolle televisieserie Dokter Deen die zich afspeelt in Vlieland waar het stel een huis bezit. Zij is werkzaam als actrice en hij als regisseur, een echt dreamteam!

De film: Amour

Krachtige liefdesverhalen zoals deze, in voor- en tegenspoed en tot de dood ons scheidt, zo zouden we onze toekomst allemaal wel het liefst zien. De Oostenrijkse regisseur Michael Haneke, die ook al 31 jaar gelukkig getrouwd is met zijn vrouw Suzanne, laat zo’n verhaal in zijn puurste vorm zien. Vanaf 15 november kunnen we ons klaar maken voor het enige echte liefdesverhaal van dit jaar – Amour. Winnaar van de Gouden Palm en nu al 6 keer genomineerd voor het European Film Festival . In Amour zien we Anne en Georges, beiden zijn al op leeftijd. Ze hebben een volwassen dochter en leiden een rustig bestaan in Parijs, waarin hun passie voor klassieke muziek (uitgevoerd door pianist Alexandre Tharaud) nog altijd een hoofdrol speelt. Dan krijgt Anne een infarct en breekt er een nieuwe fase in hun samenzijn aan. Georges verzorgt haar met al zijn kracht en liefde. Maar hij kan niet voorkomen dat ze verder van hem wegglijdt en raakt zelf ook steeds meer in een isolement. Een film die een prachtig beeld geeft van een echtpaar dat vecht tegen de genadeloze klappen die de ouderdom uitdeelt. Bekijk nu hier de eerste trailer – samen met jouw grote liefde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *