Man relatie: Crisis M/V

Zij is open en spontaan, hij rationeel, ze vullen elkaar aan en zijn daarom zo’n leuk stel. Zo’n paar dat op jouw feestje moet komen, anders geen hilarische avond. ‘Ik heb zó genoten van de weeksluiting van de kinderen op school, zó jammer dat Fred moest werken en daar allemaal niks van mee kreeg.’

Fred
Fred denkt daar anders over. De tijd vóór de financiële crisis herinnert hij zich goed. Hij werkte vier dagen in de week, kon de kinderen één keer per week naar school brengen. Dat zit er nu niet meer in. Brood op de plank noodzaakte hem tot meer werkdagen.

Bijten
Daar bijt het elkaar. Marian werkte anderhalve dag, maar haar dagen vielen weg. Crisis. Ontslag. Fred moest aan de bak. Albert Heijn en de Mediamarkt moeten worden betaald, alsmede de muzieklessen van de kinderen. Het was niet anders. Meer werken voor dezelfde levensstijl. Geen weeksluitingen op school meer voor hem.

Achterstevoren
Marian nu horen praten over zijn falend vaderschap maakt hem kwaad. Wie zorgt er voor de centen? Wie werkt zich hier achterstevoren? Maar Fred kropt het liever op, heeft al zijn energie nodig voor zijn weektaak op de zaak. Laat zijn spontane vrouw maar kwaken, denkt hij. Crisis, van macro naar microniveau.

 Meer over Feite Hofman
 Feite Hofman is een 38 jarige Arnhemmer, werkt in het basisonderwijs en heeft een  gezin met vrouw en twee kinderen. Eind juni komt ‘Feitmans!’ uit, een verzameling    columns en verhalen. Wekelijks blogt hij voor manOman over zijn visie op de man-  vrouwrelatie. Lees meer op www.feitmans.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *