Man relatie: Discriminatie m/v

Als tiener op vakantie naar Salou, zonder ouders, vond ik het al gemeen. Discotheken waar meisjes gratis naar binnen mochten en jongens de volle hoofdprijs moesten betalen. Waarom toch? Enig logisch nadenken leerde dat de discotheek kon scoren met een publiek bestaande uit veel vrouwen.

Politiek en bedrijfsleven
Meer vrouwen aan de top, bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een vrouw. Gezien de samenstelling van ons team gaat de voorkeur uit naar een mannelijke kandidaat. Het komt veel voor, discriminatie op grond van geslacht.

Drank betalen
In het uitgaansleven lijken mannen ook vaker de rekening te betalen dan vrouwen. Ik zeg ‘lijken’, omdat ik toch niet echt heel vaak meer deel uit maak van ‘het’ uitgaansleven. Toch valt er wel iets voor te zeggen. Immers verdienen mannen door de bank genomen gemiddeld meer dan vrouwen en betalen zij dus meer. Daarbij drinken en eten mannen gemiddeld genomen meer en mogen zij hier best voor betalen. In de winkel kosten twee flessen wijn toch ook meer dan één fles wijn? Logisch dus.

Singapore
Heel bont echter maakt een bar in Singapore het wel. In de Singaporese bar “OverEasy” krijgen – volgens een bericht op internet – vrouwen met grote borsten gratis drankjes. Er is zelfs een systeem voor ontwikkeld. Een A-cup levert één gratis drankje op, een B-cup twee en een C-cup drie. Een D-cup staat voor een hele fles wodka. Hier is niet alleen meer sprake van discriminatie op grond van geslacht, maar ook binnen de geslachtsgroep ‘vrouw’. Een woordvoerder van de betreffende kroeg sprak van een ludieke actie, waarbij vrouwen zich geen zorgen hoefden te maken over metingen door personeel. Een en ander werd geregeld middels visuele inschattingen. Nee, dat is lekker! Er wordt dus niet gevoeld maar alleen gekeken.

Problematisch
Je ziet het bijna voor je: discussies aan de bar of de borst in kwestie nu een B- dan wel een C-cup is. ‘Gerard, kom eens even kijken, mevrouw denkt dat dit een C-cup is. Wat vind jij?’ Verschrikkelijk. Daarbij: wat te doen bij borstvergrotingen of verkleiningen? Geldt hier de natuur of de ingreep? ‘Ja, ik heb ze een maatje laten vergroten en krijg nu elke zaterdagavond één drankje gratis meer!’ Daarbij: geldt het aantal vrije drankjes per borst of per stel? Ik herhaal: verschrikkelijk. Net als vroeger in Salou: iedereen betaalt evenveel, vrouw of man. Borsten of niet, plat of zwaar geproportioneerd. Het moet niet gekker worden.

 Meer over Feite Hofman
Feite
Hofman is een 39-jarige Arnhemmer, heeft een gezin met vrouw en twee
kinderen. In juni kwam ‘Feitmans!’ uit, een verzameling geestige en
ontroerende columns en verhalen. Raoul Heertje schreef er het voorwoord
voor. Wekelijks blogt Feite voor manOman over zijn visie op de
man-vrouwrelatie. Lees meer op www.feitmans.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *