Man relatie: Johan M/V

De verbouwing is ten einde. Negen weken van bouwstof, drilboren, hamergeluiden, radio 538 en flauwe grappen. De laatste klusman is nu bezig met het fabriceren van een boekenkast. Johan. Een man, een timmerman.

Klustypes
Klustypes hebben de afgelopen periode ons huis bewoond. Iets bevreemdt mij bij deze mensen. Het zijn altijd mannen. Timmermannen, loodgieters, elektriciens, meubelmakers, stukadoors, schilders, in willekeurige volgorde. Als geëmancipeerd man heb ik hier moeite mee, als gewoon man overigens ook. Hier volgt de uitleg.

Electricienne
Als geëmancipeerd man vind ik dat minimaal de helft van deze klustypes vrouw hadden moeten zijn. Timmervrouw, loodgietster, electricienne, meubelmaakster, stukadeuse en schildster. Zij bestaan echter gewoon niet. Terwijl in andere beroepsgroepen vrouwen beter vertegenwoordigd zijn; van een agente of brandweervrouw kijkt toch niemand meer op? De bouwwereld blijft des mans.
Als gewoon man, uitgerust met hormonen, testosteron en driften van duizenden jaren oud heb ik er helemaal moeite mee. Het is niet eerlijk. Daar waar mijn vrouw zich weken mocht vergapen aan gespierde rauwdouw kerels, zag ik niet één mooie vrouw in mijn huis rondlopen. Uiteraard mijn eigen eega buiten beschouwing latend.

Langbenige stucadeuse
Het had zo mooi kunnen zijn, een langbenige, blonde stucadeuse, licht voorover leunend op een keukentrap, het zweet op het voorhoofd, een sigaretje rollend. Het mocht niet zo zijn. Dus vrouwen: kies techniek, zodat ik ook mag genieten bij de volgende verbouwing.

 Feite Hofman is een 38 jarige Arnhemmer, werkt in het basisonderwijs en heeft een  gezin met vrouw en twee kinderen. Eind juni kwam ‘Feitmans!’ uit, een verzameling  columns en verhalen.  www.feitmans.nl 

Een gedachte over “Man relatie: Johan M/V”

  1. Beste Feite Hofman,

    Het is een leuk verhaal! Maar… ze komen er aan! Meer dan je lief zou hebben!

    Groeten Jozef Bloks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *