Man relatie: Mixen M/V

Straks in september, zijn ze er weer, de clubkampioenschappen. Tennis. Ik ben lid, zo ook mijn vrouw. Er zijn twee weken clubkampioenschappen, die bestaan uit vijf onderdelen: heren enkel, dames enkel, heren dubbel, dames dubbel en, jawel, het mixtoernooi. Het blijft een rare naam, mixen. Mixen betekent dat beide dubbelteams elk uit één man (heer) en één vrouw (dame..) bestaan. In totaal zeg maar een ‘two pairs’, om in kaarttermen te blijven…

Mengtoernooi
Ik neem aan dat u het met mij eens bent als ik zeg dat mixen een ander woord voor mengen is. Toch zou u bij een ‘mengtoernooi’ hele andere gedachten hebben dan bij een mixtoernooi. Bij een mengtoernooi denk ik niet aan tennis, maar meer aan Harry Potter die samen met Hermelien Griffel een verdwijn- of verdubbeldrank brouwt. Aan de andere kant vormen zij samen dan wel weer een goede mix, waarbij de link naar tennis weer is gelegd.

Met mijn eigen vrouw
Ik doe dit jaar mee aan twee categorieën en laat de mix aan me voorbij gaan. Vorig jaar met mijn eigen vrouw getennist, en standaard hoort u nu te denken dat dit dus eenmalig is geweest, een gevalletje eens maar nooit weer. Standaard zoals gezegd, de waarheid ligt anders. Gezien onze gezinsdrukte gewoon allemaal wat minder en het scheelt oppas als we niet tegelijkertijd de deur uit zijn. Heren enkel en heren dubbel resteren.

Ballenklem
Alhoewel ik graag zou willen, zal een dames enkel of dubbel er voor mij nooit in zitten. Qua vrouwentennis is voor mij de mix het hoogst haalbare. Toch jammer, want een keer een tennisrok met zo’n ‘ballenklem’ lijkt me helemaal niet gek. Tenminste, ik bedoel natuurlijk zo’n geinige tennisbalklem die op je rug / in je zij de reservebal bewaart omdat je geen gewone broekzak hebt als tennisdame. Alle andere vormen van ballenklemmen houd ik graag verre van me.

 Meer over Feite Hofman
 Feite
Hofman is een 38 jarige Arnhemmer, werkt in het basisonderwijs en heeft
een  gezin met vrouw en twee kinderen. Eind juni komt ‘Feitmans!’ uit,
een verzameling    columns en verhalen. Wekelijks blogt hij voor
manOman over zijn visie op de man-  vrouwrelatie. Lees meer op www.feitmans.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *