Man relatie: Ikea M/V

Waarom weet ik er de weg niet en mijn vrouw wel? Vandaag, nu de verbouwing zo goed als klaar is, moesten een aantal zaken nog geregeld. Lampen, kastje badkamer, in mannelijke ogen: de details. Ikea is hiervoor de oplossing. De moderne Winkel van Sinkel, ‘ze’ heeft alles. Dat éne kastje en spotje, die handige dopjes voor onder de meubelpootjes, zodat de net geoliede vloer niet beschadigt.

Godmorgon
Daar gingen wij, ondanks mijn eerder gemaakte belofte er nooit meer naar toe te gaan. De Ikea is vreselijk en ik leg uit waarom. Als je producten koopt als ‘Godmorgon’, ‘Grönö’, ‘Duderö’ , ‘Pult’ en ‘Fillsta’ ben je niet goed bij je hoofd. Vandaag was ik niet goed bij mijn hoofd.

Vrouwenzaak
Het zoeken naar dit soort artikelen is al een crime. Voortschuifelend tussen krijsende kinderen, graaiende huismoeders en technische buurmannen vind ik niet één artikel. Mijn vrouw vindt ze allemaal, zelfs mijn zevenjarige dochter is zó bij de afdeling ‘lampen’. Vertwijfeld kan ik ze maar net bijhouden. Ikea is een vrouwenzaak, volgens mij.

Donkerblauw
Thuisgekomen bleek onze ‘Godmorgon’ echter donkerblauw in plaats van grijs. Morgen moet ik dus weer, mijn vanmiddag opnieuw gedane belofte zal het weer niet redden.

 Meer over Feite Hofman
 Feite
Hofman is een 38 jarige Arnhemmer, werkt in het basisonderwijs en heeft
een  gezin met vrouw en twee kinderen. Eind juni komt ‘Feitmans!’ uit,
een verzameling    columns en verhalen. Wekelijks blogt hij voor
manOman over zijn visie op de man-  vrouwrelatie. Lees meer op www.feitmans.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *