Man wil vrouw achter aanrecht

Een recent onderzoek onder 500 singles wees uit dat mannen een vrouw achter het aanrecht willen en vrouwen een man achter een buggy. Ai, dat wordt lastig. Uit deze groep ondervraagden zie ik niet snel nieuwe matches ontstaan.

Eigen carrière komt op de eerste plaats
Maar liefst 64 procent van de ondervraagden vindt de eigen carrière belangrijk en wil eigenlijk een partner die thuis zit, zodat de eigen ontplooiing op werkgebied optimaal gecontinueerd kan worden. Mannen willen het liefst een moeder-de-vrouw die bij thuiskomst klaar staat met de warme hap, een opgeruimd humeur en schoon gewassen kindertjes. Helaas voor de mannen zien vrouwen het dan weer zitten een carrièreloze man aan de haak te slaan die zijn hand niet omdraait voor een wasje meer of minder. Ook vrouwen willen thuis een gespreid bedje na een dag hard werken.

Reputatieschade
Met deze voorkeur is sociaal en maatschappelijk gezien nog een drempel te nemen. Tegenover vrienden en familie vinden de ondervraagden het niet makkelijk om aan te komen zetten met een huisman of huisvrouw. Het schaadt de eigen reputatie van succesvol zijn. En daarmee is denk ik veel gezegd. Ook op het gebied waarom relaties tegenwoordig lastig slagen. Misschien leven we iets te veel in het ik-tijdperk?

Youtubegeneratie
En dat zal nog wel even zo blijven. Waar opa’s en oma’s op het leesplankje aap, noot, mies zagen staan kreeg de Ome-Willem-generatie op school boom, roos, vis voorgeschoteld. Nog altijd herkenbare woorden uit de leefomgeving. De huidige Hyves- en YouTube generatie leert echter als eerste het woordje in groep drie ‘ik’. Nietszeggend toeval? Ik denk het niet.

3 gedachten over “Man wil vrouw achter aanrecht”

 1. We kunnen niet ontkennen dat door miljoenen jaren evolutie mannen nog aliijd jagers zijn die van huis willen en gaan jagen, en dat vrouwen verzorgend en opgeruimd zijn ingesteld. Deze discussie mis ik in erg veel verhalen. Wij mannen moeten ons ineens na al die miljoenen jaren maar even gaan omturnen in de nieuwe realiteit.

  Natuurlijk ben ik het met veel vrouwen eens dat we allemaal gelijke rechten hebben en gelijke kansen, maar laat ons niet vergeten dat je miljoenen jaren evolutie niet zo maar uit kan wissen.

  gr. erik

 2. Mijn vader haalde het niet in zijn hoofd dat mijn moeder ‘moest’ gaan werken. Dat was een teken dat hij zelf niet genoeg opbracht. Ik denk dat dit tegenwoordig weer zo is, eigenlijk. Wie kan er, met gezin, nog rondkomen met maar één inkomen? Maar goed. Gelukkig kunnen we nu wel min of meer kiezen. Want naast luxe willen we ook zelfontplooiing. Iets wat mijn moeder ook wel had gewild. Huisvrouw, carrièrevrouw of van alle twee een beetje…Het is mooi dat het samen kan. (ook van toepassing op mannen 🙂

 3. hallo Bo ,

  ik las je artikel en moet je op sommige punten gelijk geven een vrouw wilt ook na een dag hard werken ook dat manlief de taken in het huishouden overneemt, echter ben ik van mening dat een huisvrouw met kinderen daarnaast ook een volledige baan heeft.
  Wat voor de meeste mannen vanzelfsprekend is is niet vanzelfsprekend voor de vrouw , je maatje , partner, soulmate de moeder van je kind(eren), de huisvrouw. De huisvrouw heeft ook een drukbezette baan de kinderen op zich houden haar wel actief genoeg.
  Een moeder/huisvrouw kan niet even zeggen nu doe ik niks je blijft als moeder je echtelijke taak toch vervullen. En dit doe je bovenal met liefde heel veel liefde . Al ben je ziek zwak of misselijk je kinderen zullen voor gaan en daarnaast moet je je partner ook de nodige aandacht geven. In je vriendenkring of familiekring zal je reputatie als man , vader, partner staan of vallen als je je als man zelf voor schaamt.Schaamt voor het feit dat je hebt gekozen voor een huisvrouw vergeet echter niet dat deze huisvrouw wel de moeder van je kind(eren) is en dat je voor haar als een blok bent gevallen. Zolang ze je maar gelukkig kan maken en jij haar ook en jullie elkaar ondersteunen in goede en slechte tijden zal er langzaam maar zeker in je vrienden en familiekring acceptatie zijn over de keus van je beslissing die je als man hebt genomen.
  Het is jou keus als man jij gaat voor deze vrouw en zij gaat voor jou en de kinderen.
  Denk bijvoorbeeld goed na hoe het is als je dan thuiskomt vanuit je werk en ze de tijd voor jou neemt nadat je een drukke dag achter de rug hebt gehad.Dat je weet je dat je bij haar je hart kunt luchten en ze ook voor je klaar staat.Hoe zou het zijn als ze dit allemaal niet deed en niet even de tijd voor je nam om te vragen schat hoe was het op je werk vandaag? Hoe was je dag ?
  Als je jezelf in beide situaties verplaatst en even relativeert dan weet je waarom je voor haar hebt gekozen, dan weet je waarom je van haar houd & als een blok voor haar viel. Daarom koos je voor haar daarom koos je ervoor dat ze moeder werd van je kind(eren) zodat ze de volledige aandacht voor de kinderen zou hebben en zo werd zij omgedoopt in niets anders dan de huisvrouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *