manOman probeert Allerhande voor Kids

Sinds ik een stiefdochtertje van zeven heb, staat er opeens heel vaak een meisje naast me in de keuken, dat ‘wil helpen’. Haar smaak begint zich inmiddels goed te ontwikkelen en we zijn het stadium van pannenkoeken met snoep en spaghetti wel voorbij, maar je wilt haar ook niet met al te gevaarlijke messen en mengsels in de weer laten gaan. Anders sta je meer op te letten of ze zich niet in haar rug snijdt, dan dat er eten op tafel wordt getoverd.

Allerhande voor Kids

Op de nieuwe website Allerhande voor Kids van Albert Heijn staan gelukkig recepten die zonder gevaar voor eigen leven met kinderen van alle leeftijden gemaakt kunnen worden. Daar zit ook nog een educatief element in, want hoe meer kinderen bezig zijn met eten klaarmaken, hoe vaker ze open staan voor proeven en gezond eten. Vanaf 4 februari kunnen kids natuurlijk ook bij Albert Heijn de nieuwe keukenmini’s verzamelen. Van een schijfje citroen tot een stapelbare hamburger. Als natuurlijk vervolg op de mini’s voor in het AH-winkeltje, kunnen ze met de keukenmini’s nu ook vertrouwd raken met alles wat er in een keuken staat. En het stimuleren van koken en proeven: daar ben ik helemaal voor.  De gerechtjes van Allerhande voor Kids kunnen kinderen helemaal zelf maken, want alle recepten worden stap voor stap uitgelegd. Het is een van de éérste kookwebsites die speciaal voor kinderen is ontworpen. De kinderrecepten worden met behulp van veel beeld en animaties uitgelegd. En met de handige kookvideo’s over pizza versieren, schillen, snijden, raspen en tafel dekken, wordt het voor kinderen helemaal een fluitje van een cent om iets lekkers te maken! Verder zijn er online veel leuke extra’s te vinden, zoals de garde beat waarmee je heel ritmisch je beslag klopt!

Plat eitje

Mijn vriend en zijn dochter probeerden het eens uit. Ik dacht meteen aan de Japanse zalm, maar nee, ‘ik eet geen vis, want dat vind ik zielig.’ Met kip heeft ze veel minder moeite, want ‘vlees vind ik gewoon te lekker.’ ’s Ochtends moest er dus een ‘plat eitje’ gemaakt worden: een boterham
met spiegelei. Simpel? Nee hoor, niet als je er een schilderei van
maakt, met ketchup, mayonaise en komkommerogen. En ’s avonds later stond ze samen met papa voor de oven te kijken hoe de pizza gaarde.  Superleuk, kan niet misgaan en omdat ze het zelf gemaakt had, ging het schoon op!

Kijk op www.ah.nl/allerhandekids

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *