Man/vrouw: is dat virus van jou?

Het computergebruik tussen mannen en vrouwen verschilt enorm. Eigenlijk is er maar een punt waar ze overeenkomsten vertonen: ze nemen onbewust veel risico’s. Want op ieder moment van de dag zitten kwaadwillenden aan de poorten van jouw pc te morrelen.

Vrouwen: leuke bestandjes

Vrouwen zijn meer geneigd om leuke bestandjes zoals filmpjes, grappige foto’s of mopjes te openen en door te sturen. Juist die zogenaamd leuke bestandjes bevatten vaak malware die, als je geen gebruik maakt van een goed antivirus programma, jouw pc infecteren. Daarmee is overigens niet gezegd dat vrouwen roekelozer met de veiligheid van hun computer omgaan. Ze gedragen zich, net als in het gewone leven, ook in cyberspace anders dan mannen.

Mannen: gratis software

Mannen aan de andere kant installeren veel meer “gratis”software, zonder te controleren of de aanbieder daarvan wel bonafide is. Ook daarin schuilen vele gevaren. Een tip voor het voorkomen van een veel voorkomend probleem in een man/vrouw relatie: neem in godsnaam allebei een eigen pc. Zo vermijd je ruzies als de pc geïnfecteerd wordt. Want als het er eenmaal zit is het moeilijk te achterhalen wat de bron van de besmetting is.

Bescherming nodig!

Iedere pc is vatbaar voor virussen. Een bescherming is daarom noodzakelijk. Met goede virus scanner houd je niet alleen virussen buiten de deur, je voorkomt ook dat je anderen kan besmetten. Hoewel de meeste mensen zich bewust zijn van het gevaar van virussen treffen velen te weinig maatregelen om ze te bestrijden. Een kwart van alle computers is besmet. Beveilig de computer daarom goed, als je eenmaal een virus te pakken hebt is de ellende niet te overzien. Overigens heeft het geen zin om meerdere antivirusprogramma’s te installeren. Sterker nog, meestal verhinderen ze elkaars werking. Als je kiest voor andere antivirussoftware dan je eerder gebruikte, zorg er dan voor dat je de oude software volledig verwijdert. Ook als het abonnement op de oude software reeds verstreken is!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *