Marten’s blog: Geef mij die X-factor!

Je kent ze wel die tv-programma’s die je leven, je uiterlijk, je kunnen, je kinderen, je huis, je tuin, je partner, je et cetera proberen te verbeteren. Nu ben ik van nature niet jaloers aangelegd maar als ik op Hyves pagina’s (sinds kort zit ik op Hyves. Zo heet dat, je zit op Hyves alsof het een sofa betreft waarin je je nestelt en van waaruit je vrienden uitnodigt tot contact als een koning welke zijn onderdanen ontbiedt tot bezoek en langskomen, als ware het een défilé) zie van vrienden hoeveel vrienden deze vrienden hebben, dan bekruipt mij toch zo langzamerhand het gevoel waarom zijn zij zo populair? Vooral vrouwen hebben veel vrienden valt mij op. Ik vind het namelijk leuk om te ontdekken wat mij opvalt aan zaken in het leven, oplettend en doorgrondend gelijk ik ben, ik ben een geboren analyticus, al wist ik de betekenis van dit woord bij mijn geboorte bij lange na nog niet.

Vrouwelijke vrienden
Vooral vrouwen hebben vele contacten op het fenomeen Hyves. Hoe zit dat, hoe gaat dat in zijn werk? Hoe is dat ontstaan? Vrouwen zijn per definitie, lijkt het, ‘opener’ dan mannen, zijn ‘toegankelijker’dan mannen, zijn beter in ‘contacten onderhouden’ dan mannen. Ze lijken beter te kunnen ‘dagdromen’, zijn beter in zich in kunnen leven in een ander, zijn beter in staat om zich voor te stellen dat het ook anders kan.
Zijn zij ook meer ontevreden dan de man? Zijn zij ook slechter ‘in staat’ om beslissingen te nemen? Zijn zij ook meer op zoek naar een second-life?
Vooral profiel-foto’s van ‘door de wandelgang’ genomen knappe vrouwen trekken veel Hyves-vrienden aan, zet bijvoorbeeld een fictieve foto van een zogenaamd willekeurige knappe vrouw op Hyves en binnen ‘no time’ heeft zo iemand menig vriend in haar schare. Maar ik als doorsnee man met een doorsnee voorkomen moet het stellen met een beneden gemiddeld aantal vrienden.

Jaloers? Ik?
Nee, ik ben niet snel jaloers maar af en toe zou ik wel tot bijvoorbeeld het eendenras willen behoren, want bij de eenden is het zo dat de mannetjes-eenden over het algemeen als knapper en mooier worden gezien.
Mocht u ondanks dat ik een man ben en geen eend mij toch als vriend willen toevoegen, dan graag, ik overweeg zelfs een make-over om uw keuze makkelijker te maken. Ik begin met een fotoshop-correctie.
Ook twitteren behoort tot mijn mogelijkheden en natuurlijk het aloude kwaken.

Marten Bolt over Marten Bolt
‘Ik woon samen met mijn lieftallige vriendin en haar 2 kinderen en mijn zoon en natuurlijk onze hond Xylo. Mijn creativiteit uit zich op dit moment in het schrijven, vroeger was ik beeldend kunstenaar (kunstschilder) en nu ben ik ambtenaar. Twee beroepen die erg dicht bij elkaar liggen dat begrijpt u natuurlijk wel? Meer over mij en mijn wel en wee kunt u vinden op Hyves.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *