Nieuws: Vuile Handen

Nu de financiële crisis overal om zich heen grijpt begint men dit ook te merken in de ziekenhuizen. Patiënten zien dat er minder goed schoongemaakt wordt en dit wordt bevestigd door de ziekenhuisdirecties. De budgetten van de ziekenhuizen worden steeds krapper en bezuinigen op schoonmaak is dan al gauw het gevolg. Schoonmaakbedrijven doen hun best vooral zichtbaar vuil te verwijderen, want dit wordt door de patiënten het eerst opgemerkt. Men ziet het stof op de vloer en vuile vingers op de ramen en deuren, maar het onzichtbare vuil vormt een veel groter risico. Bacteriën zie je niet, maar zitten overal.
 
Privé
Ook in de privésfeer wordt er minder schoongemaakt. Vaak werken beide partners. Schoonmaken gebeurt dan met de ‘Franse slag’, want er moeten nog zoveel dingen gebeuren en men wil toch ook nog wat vrije tijd overhouden.
Vooral in de winter merk je dat veel mensen ziek worden, bijvoorbeeld ernstig verkouden. We ‘steken elkaar aan’. Net als in de ziekenhuizen zouden we veel vaker onze handen moeten wassen. Je wilt niet weten hoeveel bacteriën er zitten op muizen van computers, trapleuningen, kranen en deurknoppen. Zo besmetten we elkaar telkens weer. En ook al leven we in een top-hygiënisch tijdperk, met desinfecterende handencrèmes en toiletdoekjes die alles schoonmaken, ik ben toch voor ‘the old fashioned way’:  meer poetsen en vooral  handenwassen, je zult zien dat het ziekteverzuim drastisch vermindert!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *