Pantoffelheld

Ben jij ook zo’n man die bang is om iets naar de winkel terug te brengen als het niet aan je verwachtingen voldoet? Waarschijnlijk ben je een van de velen. 

Mijn eigen man is er ook zo een. Hij kocht deze week een kledingstuk, maar na het uitpakken bleek dat de kwaliteit niet was wat we verwachtten. Ik zei: “Terugbrengen naar de winkel.” Maar ja, dat was een probleem. Hij wilde niet en keek daarbij schuldbewust naar mij.

En ja hoor, ik was weer zo gek om zelf naar de betreffende zaak te gaan, waar ik zonder enig probleem het artikel terug kon geven. Triomfantelijk overhandigde ik hem bij thuiskomst het geld. Hij blij.

Stoer?
Maar, heren, wat is dat nou met jullie? Altijd stoer doen, maar o zo’n klein hartje! Zijn jullie bang om af te gaan? Bang om een figuur te slaan? Geld terugvragen genant? Stel je voor dat ze weigeren!
Nou, in de meeste gevallen maakt men er geen punt van en nemen ze het artikel gewoon terug. Wij vrouwen hebben daar blijkbaar lang zoveel moeite niet mee als jullie. Durf je nou echt niet, dan stel ik voor om de volgende keer dus óf beter op te letten wat je koopt óf anders tóch maar je vrouw mee te nemen naar de winkel. Kun je de schuld van een miskoop in ieder geval nog op haar afschuiven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *