Papa, het is Pannenkoekendag!

Is jouw kind ook zo’n pannenkoekenvreter? Ik verwonder me er wel eens over dat de dochter van mijn vriend zelf nog niet op een pannenkoek lijkt, want ze hoeft het p-woord maar te horen en haar maag begint te knorren. En tja, daar sta je dan met je goedbedoelde roerbakschotel en je visrolletjes. En dan is het op 30 maart nog eens pannenkoekendag ook. Laat ze het maar niet horen!

Pannenkoekendag

Of juist wel …… want hoewel pannenkoekendag niet is bedoeld voor jonge kinderen, mogen zij wel gaan bakken. Op Pannenkoekendag is het de bedoeling dat door de kinderen (en hun ouders) pannenkoeken worden gebakken voor ouderen in de omgeving. Ik denk dat er stiekem heel wat afgesnoept wordt door de kleintjes, maar dat mag de pret niet drukken. Dit maatschappelijke initiatief komt van Koopmans & Tefal, die we kennen als meel- en pannenleverancier, natuurlijk.

Bak ook mee voor ouderen!

Vrijdag 30 maart 2012 is het dus Nationale Pannenkoekdag en worden er pannenkoeken gebakken voor ouderen. Honderden basisscholen organiseren al een pannenkoekfeest voor ouderen in een zorginstelling, het wijkcentrum of op school. Verras jij ook de opa’s en oma’s in de buurt? Zet onze ouderen in het zonnetje en bak mee! Bijvoorbeeld met de scouting of met je (sport)vereniging. Maar je kunt ook zelf iets organiseren. Je kunt hiervoor een zorginstelling of een ander ouderencentrum in de buurt benaderen. Maar je kunt natuurlijk ook een oudere buurman of buurvrouw of gewoon je eigen opa en oma verrassen met zelfgemaakte pannenkoeken!

Prijzen winnen met pannenkoeken bakken

Wil je kans maken op een etentje in een pannenkoekrestaurant bij jou in de buurt? Stuur dan jouw eigen initiatief in. Tefal en Koopmans belonen de twee leukste, origineelste of meest hartverwarmende inzendingen met een etentje. Lees hier de recepten en hoe het werkt.

Dit is een advertorial

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *