Hoe krijg ik mijn kind aan het tandenpoetsen?

Alle ouders kennen het probleem. De kleintjes moeten naar bed, en er wordt nog wat tijd gerekt. Het moment van tandenpoetsen wordt aangegrepen om nou eens lekker verstoppertje te gaan spelen, terwijl jij met een mini-tandenborstel achter je kind aan rent. Bovendien heb je eigenlijk het idee dat je de tandjes van je kind nooit helemaal schoon poetst, omdat het tijdens het poetsen z’n mond dicht houdt, of je niet ver genoeg achterin kunt komen. Aquafresh heeft daarom een game ontwikkeld, waarin kinderen wordt geleerd hoe belangrijk tandenpoetsen is.

Positief tandenpoetsen

Aquafresh lanceerde onlangs de online game Ultimate Ontdekkingstocht die uitgaat van een positieve benadering bij het tandenpoetsen! Onderzoek wijst namelijk uit dat 63 procent van de ouders niets bijzonders doet om het poetsen leuker te maken. Tandenpoetsen hoort gewoon bij de dagelijkse routine, vinden de meeste ouders van kinderen tot 12 jaar. Aquafresh vindt een positieve benadering heel belangrijk bij het aanleren van een goede mondhygiëne. Daarom introduceert het mondverzorgingsmerk de Ultimate Ontdekkingstocht, een interactieve onlinegame die tandenpoetsen centraal zet.

De Ultimate Ontdekkingstocht

De Ultimate Ontdekkingstocht legt kinderen spelenderwijs uit dat goed poetsen meer doet dan het krijgen van een frisse adem: door goed te poetsen verwijder je bacteriën. In de game vang je de bacteriën en schrob je je tanden schoon! In de game speel je de Tandenfee, die de Markies van Tandopolis helpt om Prinses Wortel terug te vinden. Zij is namelijk ontvoerd door een leger slechte bacteriën. De Tandenfee vangt de bacteriën, zodat de Markies ze weg kan schrobben met een klodder tandpasta. Daarna worden ze weggespoeld met een plens water. Steeds wanneer een stel rotte bacteriën is afgedropen, speel je een stukje van de landkaart vrij die aangeeft waar de prinses gevangen wordt gehouden. De game kan gespeeld worden op Ultimate Ontdekkingstocht.

Dit is een advertorial

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *