Pluk je momenten op wereldtour

Janne Willems verzamelt mooie momenten door treinreizigers kleine geluksmomenten te laten tekenen. Aangezien mooie momenten niet ophouden bij de landsgrens, gaat Janne op 6 juli a.s. een jaar lang op wereldtoer om 1000 mooie momenten per continent te verzamelen.

“Herlezen van mooie momenten, maakt me opnieuw blij” – Janne

Toen Janne in 2002 ging studeren keek zij haar ogen uit. Alle nieuwe indrukken, leuke mensen en fijne gebeurtenissen wilde ze zich blijven herinneren. Daarom begon ze ze vast te leggen door ze op te schrijven en te tekenen. Het is haar manier om een wereld met veel minnen als een grote plus te voelen. Doordat Janne zich focust op de fijne momenten, maakt ze ze veel bewuster mee. Ze omschrijft mooie momenten als stuiterballen, als ze haar mooie momenten herleest wordt ze opnieuw blij, ze stuiteren maar door en de prettige herinnering blijft terugkomen.

De kracht van koesteren

Jarenlang verzamelt Janne alleen haar mooie momenten voor zichzelf. Maar ze wil de kracht van het koesteren van mooie momenten ook met anderen delen. In 2010 begint Janne daarom met “Pluk je momenten”. Al haar vrienden tekenen er lustig op los, maar Janne wil ook anderen bereiken. Tijdens haar dagelijkse treinreizen spreekt ze mensen aan en nodigt ze hen uit om hun mooie moment te tekenen.
Het blijkt een mooi en aanstekelijke uitwerking te hebben op de treinreizigers. Mensen worden vrolijk als ze met hun mooie momenten worden geconfronteerd en er ontstaat contact en interactie tussen de passagiers.

3000 mooie momenten

De afgelopen 2 jaar heeft Janne meer dan 3000 mooie momenten verzameld (een slinger van 500 meter!
Nu is het tijd geworden voor Janne’s volgende missie. Ze is nieuwsgierig of er in andere landen ook connectie tussen mensen ontstaat als ze samen stilstaan bij hun mooie momenten. Mooie momenten houden immers niet op bij landsgrenzen. Geluk is universeel. Daarom gaat Janne op wereldtour!
Per trein en couchsurfend reist Janne een jaar lang de wereld rond en gaat zij onderzoeken hoe het met de mooie momenten in andere culturen zit. Het doel is om per continent 1000 mooie momenten te verzamelen.

Wereldtour Pluk je Momenten

Op 6 juli start Janne haar wereldtour met het Pluk je Momenten event (met sprekers, workshops en live muziek). Direct daarna vertrekt Janne, met een rugzak vol viltstiften en blanco ansichtkaarten, vanuit Utrecht op wereldtour. Wil je Janne helpen op haar reis met logeerplekken, aandacht en middelen, dan kan dat. Meer informatie over Janne en haar project kan je vinden op http://www.plukjemomenten.nl/wereldtoer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *