Relatievraag: Mijn man/vrouw wil niet scheiden, wat nu?

Vechtscheidingen, de kranten staan er vol van. Gelukkig komen ze relatief minder voor dan scheidingen in goede harmonie. Na het verdriet, de woede en de teleurstelling dat je relatie niet is geworden wat je ervan gehoopt had, blijft de zorg voor elkaar en vaak ook de kinderen. Zorg? Ja zorg, dat iedereen op een gelukkige manier verder kan met zijn of haar leven. Dat moet geregeld worden. Maar wat nu als een van de partners zijn of haar medewerking echt niet wil verlenen? Scheidingsbemiddelingsbureau Resolve schreef er een informatief blog over:

Er is maar één persoon nodig om te scheiden

“Mijn vrouw werkt de scheiding tegen”, “Mijn man doet alles om de scheiding te vertragen” of “Mijn man wil niet scheiden”. Vragen die we bij Resolve binnenkrijgen. Wat zijn dan je opties? Wat kun je doen als de ander niet wil scheiden? Bedenk dat er twee mensen nodig zijn voor een  huwelijk en één om te scheiden. Van belang is de ander te vertellen:

  • Maak duidelijk dat de scheiding hoe dan ook komt. De ander kan denken, dat het wel weer overwaait, wellicht is er in het verleden ook wel eens gezegd dat de scheiding er kwam. Neem ook de stap de scheiding te gaan regelen en neem contact op met een mediator. Zo wordt het voor de ander ook concreet.
  • Leg uit dat er twee manieren zijn, de scheiding te regelen; mediation of je gaat naar een advocaat. Bij mediation ga je samen afspraken maken. Ook voor de partij, die de scheiding niet wil/er veel moeite mee heeft, is er ruimte. Lees verder op www.resolve.nu
  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *