Scheiden is goed voor je seksleven

Scheiden staat hoog in de stress top 10. Maar er is ook goed nieuws. Na de breuk gaat je seksleven er enorm op vooruit. Doet u al aan rebound sex?

Veel gescheiden mensen hebben vaker seks dan getrouwde stellen, samenwonenden of singles. Hoe dat kan? “Onder gescheiden mensen wordt er veel aan rebound sex gedaan”, zegt psychologe Rosie Campbell tegen The Telegraph. “Bij mannen is dat hoogstwaarschijnlijk het resultaat van het nieuwe gevoel van vrijheid.” Wij van manOman zeggen het iets platter: een inhaalslag.

Is sex het belangrijkste aspect van een relatie?
Want natuurlijk zat de klad erin zo in de aanloop naar en tijdens de scheiding. Maar de inhaalslag ten spijt, voor veel mensen geven andere menselijke waarden een warmer gevoel. Seks blijkt helemaal niet het belangrijkste aspect van een relatie. Aan vertrouwen, vriendschap, humor en financiële stabiliteit wordt ook erg veel waarde gehecht. 

Een gedachte over “Scheiden is goed voor je seksleven”

  1. Mij hoor je niet klagen en ik ben niet eens gescheiden. Mijn tip: Blijf gewoon elkaars beste vriend en denk niet zo snel dat het gras ergens anders groener is. Waardeer de ander en zoek fouten bij jezelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *