Wat kunnen we leren van Sven Kramer?

Zonder de topprestaties van onze nieuwe nationale held Sven Kramer te bagatelliseren kunnen we stellen dat er wat overeenkomsten te vinden zijn tussen kampioen worden op de baan en succesvol zijn in je relatie. Wat kunnen we daarover leren van Sven en zijn vriendin Naomi van As? Relatie tips met een Olympische knipoog.

Sven Kramer gaat voor discipline
Tja… wil je een relatie spannend houden dan is routine geen beste partner. Maar te veel afleiding heeft ook zo zijn nadelen. Dat merk je wel wanneer je topsport en liefde combineert. Sven zegt over verleiding:
“Ik zou graag in Amsterdam wonen, maar zie het gevaar van de verleiding. “De stad is te gezellig en biedt te veel afleiding voor het gedisciplineerde leven dat bij topsport hoort.”

Zelfkennis
Om je relatie te laten slagen kan het handig zijn van anderen te verlangen dat je de ruimte krijgt je relatie naar eigen inzicht in te delen. Een mede-topsporter als Sven’s vriendin Naomi van As (Olympisch hockeygoud) snapt dat. Voor alle bemoeizuchtige schoonmoeders trekken we de volgende uitspraak van Sven over zelfkennis even door:
“Om te winnen kan ik mensen keihard op hun plek zetten. In dat opzicht ben ik absoluut niet makkelijk voor mensen in de ploeg. Ik eis topprestaties van onze fysiotherapeuten, dokters en trainers. Ga er maar vanuit dat ik rond een wedstrijd onuitstaanbaar ben.”

Vriendschap
Wat te denken van deze tip? Ook in een relatie is het heel gezond om mensen om je heen te hebben met wie je weer andere dingen deelt dan met je partner.
“Ik heb een paar goeie vrienden die niks hebben met schaatsen. Dat is voor mij heel gezond. Als je tot de top behoort, krijg je nogal eens te maken met mensen die je naar de mond praten. Dan is het fijn als anderen zeggen: ‘Sven, kom even uit die koker, je hoeft vandaag niet te trainen.”

Kicks in je relatie
Grensverleggend bezig zijn met je partner is een absolute aanrader. Al heeft Sven het over schaatsen, wij zijn het volledig met hem eens wanneer hij zegt:
“Ik vind het een kick die grens op te zoeken en tot het uiterste te gaan. Winnen is een machtig, een heerlijk gevoel dat opweegt tegen alles wat ik ervoor moet doen en laten.”

Bron: Linda

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *