Sterren

De eigenaren van restaurant In De’n Dillegaard in het Limburgse Nuth hebben besloten vrijwillig hun Michelinster in te leveren. “We willen ons eigen ding weer gaan doen”, aldus gastvrouw Suzan Kagenaar-Stevens. Ik mag haar nu al. Wat een heerlijke vrouw moet dat zijn. Iemand die aanzien durft af te leggen omwille van het doen van het ‘eigen ding’. Daar zijn vrouwen doorgaans niet zulke sterren in. 

Familiediner
Hoe jonger de generatie hoe beter het gaat, maar veel vrouwen zullen het herkennen: bang zijn voor de mening van anderen. Met als gevolg dat ze uren staat te tutten voor jullie eindelijk de deur uit kunnen. Besluiteloosheid komt veelvuldig voor waardoor winkelen met haar een ramp is. Nog een topper: Gestrest draait ze voor elk familiefeest weer een 7-gangen diner in elkaar. Uiteraard niet voordat ze eerst het hele huis heeft gepoetst en hoogst persoonlijk de tafelstukken heeft geschikt. Haar zus komt immers ook en die is altijd zo goed in die dingen. Jij zou zeggen: Dat is mooi, laat haar dan wat doen. Maar zo werkt het niet. Niet voor haar. Niet kunnen is controleverlies en dat nooit!

Vrouw met ballen
Mannen houden elkaar op de werkvloer heel goed in de gaten. Daar vindt hun competitie plaats. Vrouwen vechten de hiërarchie vaker uit in het sociale leven. Een vrouw met ballen doet het omgekeerd. Die gaat voor wat goed voelt en schopt haar schoenen uit wanneer ze knellen. Dan maar geen torenhoge hakken omdat het zo lekker staat. ‘Lekker’ zit ‘m ook in durven doen waar je ontwikkeling zit. Een vrouw met guts kan er voor kiezen een ster te laten liggen. Die straalt zelf al genoeg. Op 15 maart wordt het restaurant van Suzan en haar collega’s heropend onder de naam Eten bij Michèl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *