Trouwen met jezelf. Voorwaarde voor goed huwelijk?

De Haarlemse kunstenares Jennifer Hoes trouwde woensdag 28 mei met zichzelf. Een voorwaarde voor een goed huwelijk, vindt zij, want als je niet van jezelf houdt kun je ook niet van een ander houden. Bovendien mag je van je partner niet verwachten dat hij je gelukkig maakt, dat moet je zelf doen. Vandaar haar wens om eerst een verbintenis met zichzelf aan te gaan, alvorens met een partner te trouwen. Is dit misschien de oplossing voor het hoge percentage scheidingen in Nederland?

Invulling van leven en relaties

Wethouder R. Grondel van cultuur voltrok het huwelijk in de Gravenzaal van het stadhuis van Haarlem. Hoes wilde in de ceremonie een belofte doen aan zichzelf als basis voor de invulling van haar eigen leven en relaties.

Trouwjurk met tepels

Het huwelijk kan volgens wet niet worden ingeschreven in het register van de burgerlijke stand. Trouwen met jezelf bestaat niet in Nederland, maar Hoes vraagt zich af waarom dit niet zou kunnen. “Een belofte van trouw aan een partner of aan God in een ceremonie is alom geaccepteerd. Waarom geen belofte aan jezelf?” Ze trouwde in een zijden bruidsjurk, waarop tientallen latex kopieën van haar eigen tepels zijn aangebracht. Lees verder op nu.nl

Het onderwerp is hot: op 19 juni opent de website: www.trouwenmetjezelf.com en
Barbara Tammes schreef het Trouwboekje, een handleiding voor een gelukkig huwelijk met jezelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *