Tweede kerstdag

Nog even doorbijten. Kerst 2009 is bijna om. Wie al dagen met rode vlekken in haar, meestal is het een haar, nek loopt vanwege kerststress is de enige niet. In plaats van bezinning en vrede op aarde worden de kerstdagen in beslag genomen door vragen over kadootjes en voedsel. Want, wat geef je iemand die alles al heeft en wat eet iemand die al vol zit?

Vakantie
Pardon, ik druk me wat plastisch uit. Samen eten en kadootjes uitwisselen staat voor gezelligheid en de verkapte mededeling dat je graag iets aan de ander geeft. Wilt delen. En dat is dan weer wel heel kersterig. Het gaat pas mis wanneer je geeft en eet omdat het moet. Van de Blokkerkrant, je (schoon)moeder of Allerhande. Niet vanuit een diepe lichamelijke of innerlijke behoefte. Het schijnt dat veel mensen dit jaar de voorkeur geven kerst te vieren met vrienden in plaats van met familie. Of nog liever: op vakantie gaan. Ik zeg, het is een teken. Een teken dat we moeten-moe zijn.

Kerst 2010
Laten we daar het komende jaar eens aan denken. Wat moet ik eigenlijk allemaal, van wie en waarom? Met een beetje mazzel is het antwoord voor kerst 2010 gevonden en wordt het een kerst om naar uit te kijken. Met rust in het hart en hoofd en de wens bij geliefden te zijn omdat je kunt, niet omdat het moet. Zonder stressvlekken in de nek. Is dat geen fijne kerstgedachte? U heeft nog 363 dagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *