Volgens haar: Ferofobia

Men neme vers mannenzweet. Vanuit de oksel en van heel dichtbij. De neus moet er praktisch boven op. Weinig opwindend? Dan heeft hij voor jou niet de goede feromonen. 

Snuffelen
Waarom moeilijke versiertrucs uithalen of uren kletsen via sites of in de kroeg. Dat elkaar aftasten op basis van sociale wetten is nergens voor nodig. Gewoon even snuffelen en klaar. Niet langer speeddaten maar speedsnuffelen. Geen lange inchecklijst van je datingburo maar een reeks geuren. ‘Zeg, ken ik jouw geur niet ergens van.’ ‘Snuffel je hier wel vaker?’ ‘Mag ik je een geurtje aanbieden?’ Hoe moeilijk kan het zijn? Het is even wennen, maar feromonen liegen niet. Wel zo handig wanneer je praktisch bent ingesteld of altijd valt op het verkeerde type. ‘Hij rook zo lekker in het begin, maar tijdens onze vakantie begon hij opeens te meuren’. 

Lokstof
Geur is belangrijk. De feitelijke feromonen ruik je niet bewust. Ze hebben als functie de seksuele aantrekkingskracht te versterken en komen vrij met zweet. Voornamelijk in de oksels. Je hebt geen ferofobia wanneer je bij hem in die streek liever een fijne deo ruikt dan zijn natuurlijke lokstoffen. Het ruiken van feromonen gaat onbewust. Je moet wel een beetje jong zijn wil je kunnen vertrouwen op het effect van je onzichtbare lokkertjes. Op je 20e ben je nog een waar geurparadijs. Rond je 40e ben je zo’n beetje klaar met het afscheiden van ‘de drager van opwinding’. 

Lekker in je vel
Dat klinkt weinig hoopvol. Mannen hebben rond die leeftijd hun seksuele piek dan inderdaad wel gehad. Dat heb je niet van mij, dat zeggen onderzoekers. Voor vrouwen ligt dat anders. Die raken rond die leeftijd net een beetje lekker bedreven in het bedrijven. Ze raken meer ontspannen en raken niet meer zo in paniek over hun lijf dan in de jaren daarvoor. Vrijen met voldoende zelfvertrouwen geeft nog altijd de beste lokroep. Wat dat betreft is het dus niet zo’n ramp dat de feromonen verdwijnen. Je zag ze toch al niet en wat moet je met weer zo’n onbewust proces? Dan liever het tastbare effect van lekker in je vel zitten. Zweterig of niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *