Vrouw durft niet op spitsstrook

Bijna 40 procent van de vrouwelijke autobestuurders rijdt niet op spitsstrook Sinds een aantal jaar wordt de spitsstrook gebruikt als extra rijbaan bij grote verkeersdrukte. Vrouwen kunnen echter niet wennen aan het rijden op de spitsstrook. Dit blijkt uit onderzoek van de vrouwensite www.24woman.nl. Ja, zo gaan we die files natuurlijk nevernooitniet oplossen. Dames! Doe er wat aan!

Te smal

24woman.nl deed onderzoek onder Nederlandse vrouwen en onderzocht of zij gebruik maken van de spitsstrook indien deze geopend is. Uit het onderzoek blijkt dat 39 procent van de 100 ondervraagde vrouwen liever blijft rijden op de ‘reguliere’ rijbanen. 14 procent van de vrouwen geeft aan dat zij de spitsstrook te smal vindt en hier daarom liever niet op rijdt. Nog eens 25 procent van de vrouwen geeft aan dat ze, vanwege de doorgetrokken streep, vergeet om de spitsstrook te gebruiken.

Extra rijstrook

De spitsstroken zijn in Nederland op een bepaald aantal snelwegen aangelegd en geldt als een extra rijstrook die opengaat bij grote verkeersdrukte, bijvoorbeeld in de spits. Op spitsstroken gelden dezelfde verkeersregels als op andere rijstroken. Het doel van de spitsstroken is om files en vertragingen te verminderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *