Help mijn computer doet het niet

Of je nu een man bent of een vrouw, je pc is je ‘wereld’. Alles staat erin: je afspraken, to do-lijstjes, documenten, foto’s, films, boeken. En nu doet hij het niet meer. Of is zo langzaam geworden dat er echt niet meer mee te werken valt. De computer, een geweldige uitvinding, maar nu zit je met de handen in het haar. Mannen zullen eerst zelf aan het apparaat gaan sleutelen, vrouwen roepen eerder de hulp in van een expert. Maar iedereen noemt zich tegenwoordig een expert. En gewoon zomaar ‘een mannetje’ wil je al helemaal niet in huis halen… Een student aan huis dan maar?

Opschonen

Een veel voorkomend probleem is een trage computer. De snelheid van de computer hangt af van het werkgeheugen en de snelheid van de processor. Maar traagheid wordt ook veroorzaakt doordat we de computer in de loop van de tijd steeds voller stoppen en nooit opschonen. Eigenlijk kun je niet voorkomen dat de computer met de tijd wat trager wordt. Een nieuwe computer is altijd sneller dan een computer die een jaar gebruikt is. Let in ieder geval op wat je installeert en vermijd onnodige ‘troep’. En van tijd tot tijd de computer opschonen is geen overbodige luxe.

Traag

Maar wat te doen als de computer al traag is? Als je even googelt, krijg je allerlei bruikbare artikelen met handige tips. Als je je daarin verdiept, kun je een heel eind komen. Maar niet altijd heb je daar tijd voor of zin in. En niet altijd zijn deze artikelen even duidelijk voor iedereen. In dat geval zijn er genoeg bedrijven die kunnen helpen om je computer sneller te maken. Soms is het zelfs veiliger om een buitenstaander hiervoor in te huren. In de US werd een man door zijn vrouw aangeklaagd wegens spionage. Hij had stiekem in de mails van zijn vrouw gekeken en daarin ontdekt dat zij een affaire had.

Crash

Erger dan een trage computer is een computer die helemaal niets meer doet. Snelle computerhulp is dan geboden. Er kan van alles aan de hand zijn. De computer is vastgelopen, er zit een virus op, er komt steeds een foutmelding, hij start niet meer op, het scherm is helemaal blauw, etc. Helaas is geen enkele computercrash hetzelfde en dat maakt het zeker moeilijker om zelf op te lossen. Maak in ieder geval regelmatig een back-up van je bestanden of bewaar je bestanden in een cloud zodat niet alles verloren gaat bij een crash.

Rustig blijven

Een goede tip: blijf rustig en doe geen ondoordachte dingen. Zoals de computer een paar keer achter elkaar aan en uit zetten. Vaak verergert het probleem en kostbare gegevens kunnen zo verloren gaan. Het beste is om de pc uit te zetten en contact op te nemen met een reparateur.

Checks

Het is handig om een paar eenvoudige checks zelf te doen voordat je hulp inroept van een reparateur:
• Check of niet alleen de pc aanstaat maar ook de monitor, router en dergelijke
• Check of alle kabels zijn aangesloten: toetsenbord, muis, monitor

Doet de computer het nog niet? Schakel dan snel professionele hulp in zodat de computer het snel weer doet. Dit hoeft niet veel te kosten en bespaart een hoop frustratie, stress en tijd. Kun jij weer lekker op manOman rondsurfen!

Een gedachte over “Help mijn computer doet het niet”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *