Vrouw Relatie: De Televizierring

Afgelopen vrijdagavond zapte ik langs de uitreiking van de Televizierring en toen gebeurde er iets geks; Ik bleef kijken. Ik verloor daarmee niet alleen het vertrouwen in mezelf, ik verloor ook het vertrouwen in de leuke man. Giel, won iets. En Jeroen ook; die won de 2010 Zilveren Televizier-Ster Man. Toen wist ik het niet meer. Steeds als ik Giel zie moet ik toch en nog altijd – sorry Giel – denken aan de live-radio-pijp-act. Ik kan het niet helpen. En ook Jeroen deed me denken aan de man die het anders zou gaan doen. Maar toen kwam naast ZEUS, Jurk en Draadstaal ook Ik hou van Holland. En ik weet het, het is allemaal enig. Een goed team, leuke mensen, het grote familie-gevoel en Linda is een kanjer, maar alles waar ik op hoopte was een leuke man die leuk zou blijven. Maar afgelopen vrijdagavond zag ik dat Jeroen ritmisch klapte voor het onverstaanbare, duidelijk last-minute ingevlogen ex-knuffelkind Heino en daar vrolijk van leek te worden.

Middelvinger

De dag erna keek ik nog even op internet om te zien of ik het me allemaal niet verbeeld had. En gelukkig. Giel leek het begrepen te hebben. Grijnzend poseerde hij op Televizier.nl met dé ring om een omhoog gestoken middelvinger. Top Giel! Geef me hoop! Maar dat wist ik die avond ervoor nog niet. Toen keek ik naar de live uitzending. Als gehypnotiseerd. Zo kwam het dat ik ook de beteuterde doch dappere blik van Pieter Jan Hagens zag toen hij hoorde dat de ring aan zijn neus voorbij ging. Niet doen Pieter. Want mijn hoop is nu op jou. Als leuke man. Je weet dondersgoed dat je programma erg gewaardeerd wordt. Laat het daarbij. Vergeet de ring en de show. De zaal zat vol mollen. Eén per seizoen is voor jou genoeg om het te maken.

Genoeg

Misschien is het nog wel een idee om alle leuke tv-mannen die wel genomineerd waren maar geen ring wonnen, eens samen in ‘Wie is de Mol’ te stoppen. Ik noem een Martijn Krabbé, John Williams, Cornald Maas, Wilfried de Jong, Coen Verbraak, Abel en bijvoorbeeld Rob Kamphues. Kerels die ringloos met karakter, vakmanschap en eigenheid door tv-land gaan. Een dergelijk programma zou mijn vertrouwen in de leuke man enigszins terug kunnen geven. Weet je wat ik doe? Ik zet de tv pas aan als die serie van ‘Wie is de Mol’ er is. Kan makkelijk. Ik heb er toch wel weer even genoeg van. Na vrijdagavond.

Ellen Boekelaar, hoofdredacteur van 40 & Perfect blogt ook regelmatig voor manOman. Ellen woont samen met Peter, is moeder en onderneemster. Ze wordt kriegel van gezeur en shoppen, begint te stralen van de vegetarische Italiaanse keuken, wordt sentimenteel van kindergeluk, heeft nog altijd meer onhebbelijkheden dan ze aan kan, maar sluit er met steeds meer vrede. www.40andperfect.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *